| Subcribe via RSS

Dante’s Inferno: An Animated Epic

maj 4th, 2010 | Postad i Tecknat/CGI av J

När tempelriddaren Dante (Graham McTavish) kommit hem efter det heliga kriget upptäcker han till sin fasa att hela hans familj blivit utplånad och att hans käresta, Beatrice (Vanessa Branch), ligger inför döden. När Beatrice’s själ lösgör sig ifrån hennes kropp dyker Lucifer (Steve Blum) upp och tar henne ner till helvetet. Dante beger sig efter och måste nu ta sig igenom helvetets nio cirklar – Limbo, Lust, Frosseri, Girighet, Ilska, Kätteri, Våld, Bedrägeri och Förräderi – för att rädda Beatrice.

Ni vet Dante’s Inferno spelet som släpptes till PS3an och 360 för inte så där jävla länge sen (i skrivande stund så klart)? Den här filmen är baserad på det spelet, som i sin tur är baserad på en berättelse av Dante Alighieri, som levde från 1265 till 1321. Hur som helst. Filmen är sisådär. Helt ärligt tycker jag att det känns som att teamet bakom filmen hade behövt utvidga speltiden med en timme, då mer eller mindre alla strider (utöver sista) är överstökade på ca 10 sekunder för att sedan avlösas med dialoger. Cirklarna blir avlösta av varandra på löpande band och Dante verkar inte ha några direkta svårigheter att ta sig igenom dem, vilket är lite underligt.

Storyn blir aldrig så pass utvecklad som den förtjänar att bli, utan hela händelseförloppet känns så snabbt överstökat att jag sitter ofta och funderar på vad som egentligen försigår. Ett av de största frågetecknena (för mig) var varför Dante titt som tätt helt plötsligt ser annorlunda ut än i den förra cirkeln. Varför gör han det? Jag fattar det inte. Storyn involverar också en hel del religion och troende på Gud och Lucifer, vilket blir otroligt långdraget i mina öron.

Teckningarna är ganska amerikanska och ser så där halvstela ut som de flesta amerikanska animerade produktionerna brukar göra. Till och från ser det osynkat ut med ljudet och rörelserna på karaktärernas munnar, för att i nästa sekvens inte vara det. Ehrm..

Det är en okej animerad film, även om den hade behövt mer speltid.

http://www.imdb.com/title/tt1401113/

2 Comments

2 Responses to “Dante’s Inferno: An Animated Epic”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Dead Space: Aftermath Says:

    […] animation dessutom, vilket för mina tankar till Dante’s Inferno: An Animated Epic (recenserad här av mig). De tecknade bitarna ser hyfsat okej ut, men känns emellanåt rätt.. stela. Voiceactingen är […]


  2. Dante’s Inferno | Usel Avsmak Says:

    […] om man har sett den animerade filmen som är löst baserad pÃ¥ det här spelet, recension finner ni här pÃ¥ […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud