| Subcribe via RSS

The Human Centipede (First Sequence)

juni 16th, 2010 | Postad i Skräck/Rysare av J

Under en road trip igenom Europa får de två amerikanska turistbrudarna Lindsay (Ashley C. Williams) och Jenny (Ashlynn Yennie) punktering någonstans i Tyskland. De beger sig iväg till fots för att leta reda på hjälp och hittar slutligen en isolerad villa, vars ägare är Tysklands främste kirurg, Dr. Heiter (Dieter Laser) – experten på att separera siamesiska tvillingar – som råkar ha ett nytt projekt. Dagen efter vaknar de upp, tillsammans med den japanska mannen Katsuro (Akihiro Kitamura) (vars namn man aldrig får reda på), i villans källare och Dr. Heiter tillkännager hans plan; han tänker bli den första personen som kopplar ihop flera personers gastriska system och sålunda skapa Den Mänskliga Tusenfotingen.

Vad förväntar man sig när man hör en sådan här story? Gore, äckel och blod, givetvis. Får vi det? Nä, inte direkt. The Human Centipede (First Sequence) är otroligt utdragen och det börjar inte röra på sig förens runt 50 minuter in i filmen (av 90) – och det blir inte speciellt äckligt eller ens intressant då heller. Idéen är inte dum, men genomförandet är så jävla tråkigt att det blir nästintill olidligt att sitta och titta på filmen.

Skådespelarna är hyfsade. Laser gör en klockren prestation som kirurgen, medans Williams och Yennie irriterar mest. Kitamura ska bara hålla truten – gapande jävla japan.

Besvikelserna staplas på hög en efter en och den inbitne goretittaren har verkligen ingenting att hämta här. Att idéen är vidrig och helt sjuk är ett faktum, men utförandet är så pass tråkigt och tamt att om illamående ska uppstå hos tittaren lär denne vara ganska känslig för grafiskt äckel och våld.

Uppföljare kommer nästa år. Läs också Helt Perfekt’s recension av filmen. Mer tid än så här tänker jag inte lägga ner på den här filmen iaf. Se något annat.

http://www.imdb.com/title/tt1467304/

1 Comment

One Response to “The Human Centipede (First Sequence)”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Human Centipede II (Full Sequence) Says:

    […] gärna min recension på den första filmen och H’s recensioner på den första samt den andra filmen, i klippt version. Tags: 2011, Film, […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud