| Subcribe via RSS

Tales From The Crypt – Season 6

juli 25th, 2010 | Postad i Skräck/Rysare, Thriller, TV av J

Säsong sex. Fortsätt läs.

Episod 1: Let The Punishment Fit The Crime. Advokaten Geraldine Ferrett (Catherine O’Hara) blir arresterad i den lilla staden Stueksville för att ha kört en bil med fem bokstäver på registreringsskylten vilket är illegalt då minimumkravet är sex. Till en början tar Geraldine det hela med en nypa salt och tror att hon bara kommer behöva betala en löjlig bot och sedan glömma alltihop, men det hon inte inser till en början är att Stueksville är en väldigt strikt stad när det kommer till att upprätthålla lagen – vilket hon snart blir varse om…

Säsong 6 börjar med ett hyfsat avsnitt som är av den mer vridna sorten. Istället för att vara läskigt, spännande eller komiskt baseras avsnittet på ett mer bisarrt, underligt och ganska konstigt koncept som fungerar helt okej. Sluttwisten är inte den bästa, men fungerar tillsammans med det övriga materialet i avsnittet. Godkänt.

Episod 2: Only Skin Deep. Carl (Peter Onorati) besöker en maskerad med syftet att leta reda på sin senaste fru Linda (Diane DiLascio). Efter ett bråk stöter han på en mystisk kvinna som kallar sig för Molly (Sherrie Rose) och de lämnar stället tillsammans. När de kommit tillbaka till Molly’s ställe har de sex och Carl blir förälskad i henne men när det är dags att ta av sig deras masker och avslöja deras identiteter får Carl en rejäl chock…

Ett bra avsnitt med bra skådisar, en skön stämning och en schysst twist i slutet, men som också innehar en hel del hål i sig som inte förklaras överhuvudtaget. Jag gillar det här avsnittet dock och det är en schysst fortsättning på säsong 6. Sherrie Rose visar tuttarna vid ett tillfälle också.

Episod 3: Whirlpool. Rolanda (Rita Rudner), en serietidningsförfattare på Tales From The Crypt redaktionen, får sin senaste story ”Whirlpool” nobbad av sin redaktör Vern (Richard Lewis). För att strö extra salt i såren får hon även sparken då hon inte levererat någonting användbart på länge. Morgonen därpå vaknar Rolanda och upptäcker att hon genomgår samma dag igen. Återigen blir hennes story nobbad, hon får återigen sparken och exakt samma saker inträffar igen, men den här gången slutar inte alltihop på exakt samma sätt…

Säsong 6 fortsätter med ett.. jävligt underligt avsnitt. Jag har sett det flertalet gånger men begriper inte sluttwisten förrens nu och.. ja. Jag vettefan. Det är småkomiskt, men ingenting märkvärdigt och avsnittet i sig är mest konstigt och besynnerligt. Helt okej avsnitt iaf när man förstår avslutningen och Ria Coyne visar tuttarna i början av avsnittet. Nästa.

Episod 4: Operation Friendship. Nelson DeMears (Tate Donovan) har det inte lätt. Han blir behandlad som skit på jobbet och utnyttjad av sina kollegor, samtidigt som han inte har något socialt liv eller vänner bortsett ifrån hans låtsaskompis Eddie (Peter Dobson). Men en dag förändras allting då den vackra Jane (Michelle Burke) flyttar in i lägenheten mitt emot och de blir snabbt förälskade i varandra. Eddie är emellertid inte beredd på att bara stå brevid och låta Jane sno Nelson ifrån honom. Faktiskt så är Eddie inte längre nöjd med att bara vara en låtsaskompis och bestämmer sig för att ta sig ann en mer iögonfallande skepnad…

Och vi fortsätter med ett förbannat tråkigt avsnitt. Ett par komiska inslag och goda skådisar räddar inte avsnittet från undergång då berättelsen i avsnittet är sjukt tråkig och utdragen. Dessutom är det verkligen inte Tales From The Crypt material. Bottennapp, kort sagt.

Episod 5: Revenge Is The Nuts. När den blinda tonårstjejen Sheila (Teri Polo) kommer till ett gruppboende för blinda personer, där hon blivit placerad av de sociala myndigheterna, möts hon upp av Mr. Grunwald (Anthony Zerbe), den sadistiska ägaren av gruppboendet. Exempelvis lämnar han kvar kulor på golvet så att de blinda personerna ramlar omkull, låter toalettdörren muras igen och håller värmen nere för att spara pengar. Bestört över vad hon fått veta samlar Sheila ihop de andra blinda personerna för att tillsammans lära Mr. Grunwald en läxa han aldrig kommer att glömma…

Okej avsnitt med en hyfsad avslutning, även om jag inte kan direkt påstå att jag tycker att det är Tales From The Crypt material. En sak som lyfter avsnittet lite är Isaac Hayes’ insats som en av de blinda personerna. Hur som helst; okej avsnitt överlag. Nästa.

Episod 6: The Bribe. Den nya brandchefen Martin Zeller (Terry O’Quinn) hotar att stänga Los Angeles stripklubben ”The Naked Experience” och därmed försätta dess ägare Puck (Esai Morales) i konkurs efter att ha fått provocerande bilder på sin dotter. Puck erbjuder Zeller en större summa pengar som muta men Zeller avböjer. När han kommer hem får han reda på att hans dotter Hailey (Kimberly Williams-Paisley) är nära att bli utsparkad från college tack vare att hon inte har råd med arvodet. Som en dåligt betald brandchef har inte hennes far heller råd och plötsligt blir mutan väldigt lockande och han avser att använda pengarna till att betala Hailey’s skolgång. Zeller’s samvete hinner emellertid ikapp honom och han kokar ihop en plan för hämnd, dessvärre får hans plan en tragisk utgång…

Bra skådisar, men en trög story som räddas i sista stund av en klockren twist som får mig att le brett. Vi ser utöver nämnda skådisar även Benicio Del Toro i en viktig biroll. Ett okej avsnitt i det stora hela, även om det finns mycket bättre.

Episod 7: The Pit. När boxnings arrangören Augusto King (Rick Garcia) försöker att klura ut vad som kommer att bli den nästa ”stora grejen” råkar han få syn på Felix Johnson (Mark Dacascos) och hans rival Aaron Scott (Stoney Jackson) i ringen fightandes under ”Malaysian Rules”, där mer eller mindre allting är tillåtet. King ser en möjlighet till att tjäna storkovan på intäkterna för en sådan fight. Nu måste han bara övertyga deltagarna till att ta del av fighten…

Det här är ett riktigt skitavsnitt i Tales From The Crypt serien. Ingenting är bra med det. Debbe Dunning och Marjean Holden är värdelösa skådespelerskor och är enbart förbannat irriterande som fruarna till Dacascos’ och Jackson’s karaktärer. Storyn suger röv och är helt ointressant. Upplösningen är helt meningslös – för att inte tala om värdelös. Ett riktigt onödigt avsnitt i serien.

Episod 8: The Assassin. När husfrun Janet McKay (Shelley Hack) kommer hem en dag väntar CIA lönnmördarna Simone (Chelsea Field), Todd (Corey Feldman) och William (Jonathan Banks) på henne. Simone berättar för Janet att de är där för att döda hennes make Jeremy (Marshall R. Teague), som de påstår vara en f.d. CIA lönnmördare som varit försvunnen i flera år efter att ha opererat om sig och bytt identitet. De tre agenterna väntar på att han ska komma hem från jobbet, men dessvärre arbetar de under en policy som kräver att inga vittnen finns kvar vilket innebär att Janet också måste bli dödad. Men har de verkligen rätt man?

Det här är en rejäl uppsving ifrån de tidigare avsnitten som varit halvdana till rent av usla. Avsnittets starkaste sida är den komiska aspekten, att det innehar lite våld och avslutningen som är en riktig in-your-face-twist som är ganska svåruträknad första gången man tittar på avsnittet. En skojig trivia är att William Sadler (som medverkade i flera avsnitt och två av långfilmerna) dyker upp i en kort roll som Liemannen i för- och eftersekvenserna tillsammans med The Crypt Keeper. Denna sekvens användes i Bordello Of Blood filmen också, om än smått omredigerad. Jag gillar hur som helst det här avsnittet – nuff said.

Episod 9: Staired In Horror. Den efterlyste tjuven och mördaren Clyde (D.B. Sweeney) lyckas en sen kväll lura sig in hos den gamla damen Charbonnet’s (Rachel Ticotin) hus på flykt från den lokala sheriffen (R. Lee Ermey) och hans män. Clyde ser en gammal försvarslös kvinna som han kan stjäla ifrån och använda sig av för att komma undan lagens långa arm. Det han inte vet är att huset besitter en fruktansvärd hemlighet, vilket han snart kommer bli varse om…

Återigen ett riktigt bra avsnitt med en simpel story och en härlig avslutning som får en att lyfta på ögonbrynen och flina. Det finns inte så mycket mer att säga än så. Det här avsnittet är ett av mina favoritavsnitt i serien och klart ett av säsong 6’s bästa.

Episod 10: In The Groove. Radio-DJen Gary Grover (Miguel Ferrer) och hans telefonsexshow placeras på nattpasset av radiostationens ägare, och Gary’s syster, Rita (Wendie Malick). Som om det inte vore nog får han även en ny partner, Valerie (Linda Doucett), som han snabbt faller för och tillsammans kokar de ihop en plan som går ut på att de ska döda Rita och ta över stationen. Men saker och ting är inte riktigt vad de verkar vara…

Det här avsnittet fantastiskt uselt. Storyn och händelseförloppet är skittråkigt och varför de filmatiserade den här berättelsen fattar jag inte. Det händer absolut ingenting och sluttwisten är förutsägbar och tråkig. Skådisarna i avsnittet är emellertid bra, men inte ens de kan rädda det här skräpet.

Episod 11: Surprise Party. Ray Wells (Adam Storke) är på väg en sen och stormig natt till en utbränd farm som han precis ärvt av sin far Des (Rance Howard), som egentligen skulle lämnat marken till välgörenhet men Ray hade andra planer och mördade sin sjuke far innan han hann ändra sitt testamente. Trots varningar om att marken är förbannad ser inte Ray någonting annat än möjligheter till att tjäna pengar och då han fått höra att marken kan ha fått nya ockupanter från en närliggande by åker han ut dit för att undersöka saken. Väl på plats hittar han emellertid en grupp ungdomar som har en fest – en fest som har en stor överaskning på lager för Ray då synderna av hans fars förflutna kommit tillbaka för hämnd…

Helt okej avsnitt med ett hyfsat förutsägbart slut bara man lyssnar på vad som sägs. Goda skådisar som gör bra insatser, så när som på ett föga övertygande slagsmål som mest bara ser töntigt ut. Cheesigt men dugligt avsnitt.

Episod 12: Doctor Of Horror. De två fumliga vakterna Richard (Hank Azaria) och Charlie (Travis Tritt) blir hyrda av en tokig doktor (Austin Pendleton) – som de kallar för ”Orloff” – för att sno ett lik som Orloff ska sno själkörteln ifrån. Richard ser möjligheten till att tjäna pengar medans Charlie känner sig illa till mods att stjäla folks själar och Orloff är bara på jakt efter bevis för hans teori. Då alla tre drar åt varsitt håll med olika motiv är operationen dömd till att sluta i katastrof…

Återigen ett avsnitt som är värdelöst – iaf fram till sluttwisten som är hyfsad. Skådespelarna är inte speciellt sevärda och samtliga känns väldigt cheesiga och deras agerande är otroligt tamt. Uselt, värdelöst, kasst, dåligt.. välj själva.

Episod 13: Comes The Dawn. Överste Parker (Michael Ironside) och sergeant Burrows (Bruce Payne) är två ex-soldater med ett mörkt förflutet som begett sig iväg till Alaska f
ör att tjuvjaga grizzly björn, som kan ge stora pengar på svarta marknaden. De hyr den lokala tjejen Jeri Drumbeater (Vivian Wu) som scout för att assistera dem i jakten, förlitade på hennes kännedom om den lokala terrängen. Dessvärre väntar någonting helt annat än en grizzly björn på dem ute i den mörka och kalla regionen…

Säsong 6 tar återigen ett uppsving med ett riktigt bra avsnitt där Ironside gör en fenomenal insats tillsammans med Payne och Wu, som gör helt okej ifrån sig. Berättelsen är riktigt mörk och dess avslutning är klockrent – om än kanske inte ett av de bästa i serien. Ett mycket bra avsnitt helt enkelt.

Episod 14: 99 & 44/100% Pure Horror. Den kontroversiella målaren Willa Sandelton (Cristi Conaway) får reda på av hennes man Luden (Bruce Davison), som äger ett tvålföretag, att deras försäljning är låg och att designen på deras förpackningar som hon har målat har blivit borttagna – vilket medför att även hon förlorar sin del i företaget. Då hon inte bryr sig ett skit i Luden och bara är med honom för hans pengar och inflytande bestämmer sig Willa för att han har förbrukat sin användbarhet och mördar honom. Men Willa måste därefter göra sig av med kroppen, vilket hon tror att hon gör, men någonting går snett med groteska konsekvenser…

Nästsista avsnittet i säsong 6 är hyfsat. Men tack vare den korta speltiden och det ganska groteska och bisarra slutet lyfter upp det hela och lämnar mig med ett stort leende på läpparna och påvisar att är man stygg i Tales From The Crypt får man smaka på sin egen medicin.. med råge. Hyfsat avsnitt med ett klockrent slut alltså.

Episod 15: You, Murderer. När den rike affärsmannen och efterlyste boven Lou Spinelli (Humphery Bogart) får ett telefonsamtal från sin fru Betty (Isabella Rossellini) där hon säger att gorillorna han skickade för att döda henne misslyckades. Orolig åker Lou hem och upptäcker att han blivit lurad av Betty och hans plastikkirurg Oscar Charles (John Lithgow), som opererat om Lou och gett honom samma ansikte som den kända Hollywood skådespelaren Humphrey Bogart för att undvika lagens långa arm. Betty och Oscar har en affär ihop och vill få ut Lou ur vägen, men deras noggrant planerade plan går inte riktigt som de har tänkt sig…

Säsong nummer 6 avslutar med ett lite.. udda avsnitt. Huvudrollsinnehavaren var död på riktigt (i nästan 50 år) vid inspelningen av avsnittet och hela avsnittet ses igenom ”ögonen” på huvudpersonen, vilket påminner lite om handhållen-kamera-tekniken som blåssat upp på senare år. Avsnittet i sig är helt okej och bara själva idéen bakom avsnittet är intressant och lyfter upp en egentligen ganska tam story. Om man är van vid att se Lithgow som idiot i 3rd Rock From The Sun (eller Tredje Klotet Från Solen i Sverige) kommer man lyfta på ögonbrynet när man får se honom gestalta en smart stygging i det här avsnittet. Hur som helst.. helt okej avsnitt och avslutning på säsong 6 av Tales From The Crypt.

Sammanfattningen – så klart. Redan i säsong 5 började jag se att serien började segla neröver och i säsong 6 blir det tyvärr ännu värre på den fronten. De usla avsnitten kommer tätare och tätare och de bra avsnitten blir färre och färre – även om de faktiskt finns där. Jag tycker det är synd att serien började gå ner sig vid den här punkten, men samtidigt; vilken serie av den här typen håller för alltid? Nåväl. Säsong 6 är iaf inte den sämsta säsongen i serien. Moving on.

http://www.imdb.com/title/tt0096708/
http://www.imdb.com/title/tt0096708/episodes#season-6

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud