| Subcribe via RSS

Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore

augusti 12th, 2010 | Postad i Action, Barn/Familj, Film, Komedi av J

Det eviga kriget mellan katter och hundar får ett abrupt stopp då den f.d MEOWS-agenten Kitty Galore (Bette Midler’s röst) lämnat organisationen – efter att ha blivit förnedrad av sina kamrater – och kläckt en ondskefull plan som inte bara kommer störta hundarna i fördärvet utan även göra hennes f.d kamraters liv till en pina, för att förvandla världen till hennes egna lilla klösplatta. Katt- och hundorganisationerna har inget annat val; de måste samarbeta för att stoppa Galore. Hundarna Butch (Nick Nolte’s röst) och Diggs (James Marsden’s röst), katten Catherine (Christina Applegate’s röst) och duvan Seamus (Katt Williams’ röst) skickas iväg för att rädda katternas och hundarnas existens – och deras människor.

Jag är ganska kluven kring den här uppföljaren. Å ena sidan tycker jag att den var okej, å andra sidan tycker jag att den hade fruktansvärt många fel – eller problem. Effekterna ganska utdaterade och ser ut ganska mycket som de gjorde i den första filmen (som kom 9 år innan den här). Hade filmen kommit året efter den första hade de troligtvis varit imponerande, men i dagens läge är större delen av dem en stor fnysning tack vare uppenbara CGI-effekter. Att filmen dessutom är ämnad för barn – typ 7 – 11, 12 någonting år – är lite förvånande då filmen både innehåller referenser till droger och vuxenfilmer (exempelvis Hannibal-rullarna). Actionscenerna är hyfsade, men.. njae. Något direkt engagemang fick jag aldrig, vilket ledde mest till en stor axelryckning. Humorbiten i filmen var ganska okej dock – även om den var klyschig. Många av skämten har vi sett ca 3 miljarder gånger innan i andra former och filmer, men några av dem är helt enkelt odödliga och jag började gapskratta. Eller så kan det bero på trötthet. Whatever…

Cats & Dogs: The Revenge Of Kitty Galore (som är en löjligt lång titel) – eller bara Cats & Dogs 2 – är hyfsad, även om det är en rejäl klichéebomb som verkar smälla av varenda klichée som finns med i ”boken” – så att säga – och som egentligen inte hade behövts göras. Den är för barnslig för oss vuxna, men kanske inte riktigt lämpad för de yngsta.

1 Comment

One Response to “Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Cats & Dogs 2: The Revenge of Kitty Galore Says:

    […] att tvåan kunde vara nåt att se. Den var helt okej men nådde inte upp till ettans nivå. Läs en mer extensiv recension av J här. Tags: 2010, Action, barn-familj, Bette Midler, Christina Applegate, Film, Komedi, Nick Nolte No […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud