| Subcribe via RSS

It’s All About Love

december 24th, 2006 | Postad i Drama, Film av H

It's All About LoveJag blev tipsad om den här filmen via Helenas Dagar, så jag tycker ni går dit och läser hennes recension och sen kommer tillbaka hit för påfyllning. Okej?

Ibland tycker jag det är lite synd att jag inte gick den där filmvetenskapsutbildningen. Då skulle jag kunna förstå djupare underliggande teman i lite mer intelligenta filmer. Ibland tycker jag det är tur att jag inte gjorde det, för då skulle jag inte kunna kolla på Dolph Lundgren utan att lite snofsigt avfärda avsaknaden av sociologiska kommentarer.

Som tur är så är It’s All About Love inte alls en krystad konstnärlig arthousefilm, utan en helt vettigt utförd film som lyckas både vara normal och annorlunda samtidigt. Helena kallar ”berättelsen smått svårgreppbar”, något som jag inte alls håller med om. Det påminner mig om A Scanner Darkly, som beskrevs som trippig och svårförstådd, fast jag tyckte storyn var glasklar hela tiden. Jag kanske helt enkelt är för intelligent. Yeah, right.

I vilket fall så är det helt enkelt så att It’s All About Love ska ni se. Den är för övrigt skriven och regisserad av Thomas Vinterberg, dansken som tidigare gjort Dogmefilmen Festen, så ni är i goda händer.

2 Comments

2 Responses to “It’s All About Love”

 1. Helena Says:

  Kul att du också tycker om den! Jag tycker den är helt underbar! Jag menade inte att den är svårgreppbar = svårförstådd, utan snarare att symboliken ibland går före realismen. Det var det jag försökte förklara med att filmen känns lite som en dröm, men det är inte så lätt att uttrycka sig tydligt samtidigt som man aktar sig för att spoila. 🙂


 2. bent Says:

  Aha, där ser man. Inte alltid jag tänker för mycket, det blir lätt att man missar alla ord. Eller nån liknande ursäkt.
  Den var väl aningen drömsk ibland, fast jag skulle nog hellre kalla bitar reflexiva eller eftertänksamma… Jag vet inte exakt vilket ord jag söker. Jag undrar hur annorlunda filmen skulle varit utan broderns monologer i telefonen. Och hur den skulle varit om Jerry Bruckheimer gjort filmen.


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud