| Subcribe via RSS

Splice

augusti 15th, 2010 | Postad i Film, Sci-Fi, Skräck/Rysare av H

Några experter på genforskning (Adrien Brody och Sarah Polley (Dawn of the Dead)) har skapat några varelser genom att kombinera de bästa generna från flera olika djur. Syftet är att skapa ett protein som kan användas för att tillverka nya mediciner. Forskarna vill fortsätta genom att skapa fler och bättre varelser, men ekonomiavdelningen tycker att det är dags att gå till fas två, där man bara arbetar med de varelser man redan har för att skapa mediciner och proteiner. Brody och Polley smyger därför iväg och i hemlighet korsar sitt special-DNA med en människa…

Jag satte mig för att kolla på en monsterskräckis, men istället fick jag en hyfsat sjukt skruvad rulle med bra stämning och hyfsat oväntade händelser. Inga direkta skrämseleffekter eller större blodbad, istället förlitar man sig på ”vanlig” spänning. Ni vet, sånt där som filmmakare verkar glömt bort.

Det var tur att jag medvetet valde att inte läsa några recensioner eller texter om filmen i förväg, för det verkar som om andra tycker att man behöver avslöja vad som händer två tredjedelar in i handlingen för att skapa intresse. Så icke jag. En helt okej rulle att spendera en popcornkväll med (kanske inte en förstadate om du inte satsar på att inte få ligga) även om slutet är förvånansvärt svagt.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud