| Subcribe via RSS

Poltergeist II: The Other Side

augusti 24th, 2010 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Ett år har gått sedan familjen Freeling blev hemsökta av onda andar och den yngsta dottern Carol Anne (Heather O’Rourke) blev bortrövad av dem. Familjen har nu flyttat in i mormoderns hus och försöker reda upp sitt liv. Men när en mystisk pastor, som säger att hans namn är Kane (Julian Beck), dyker upp börjar mystiska saker att inträffa och det står snart klart för familjen att vad som än fanns i deras gamla hus har återigen hittat dem…

Poltergeist II: The Other Side var.. sisådär. För det första så händer det inte speciellt mycket, det pratas mest en massa och det hela blir ganska långdraget i längden. Å andra sidan blev jag nog mest besviken på filmen för att jag inbillade mig att den skulle vara snabbare än originalet då den är närmare en halvtimme kortare (bioreleasen) – men icke. Det som är av intresse dyker egentligen inte upp förens det är ca 20 minuter kvar av filmen och avslutningen kändes bara jäkligt snål.

Många av namnen ifrån den första filmen dyker även upp i den här första uppföljaren, så som JoBeth Williams, Craig T. Nelson, Heather O’Rourke, Oliver Robins och Zelda Rubinstein. Vi ser även Will Sampson (ni vet den där biffiga indianen i One Flew Over the Cuckoo’s Nest, aka Gökboet) och Julian Beck – som faktiskt är filmens höjdpunkt. Hans insats räddar filmen (som även var hans sista) från total tristess och bara hans utseende är läbbigt och ger mig nästintill gåshud. Effekterna i filmen är ungefär som de i den första filmen – fast betydligt färre. Dessutom får vi se lite stopmotion-effekter mot slutet av filmen som ser hyfsat okej ut. Antar jag. Eller nåt. Whatever. Storyn är ungefär den samma som den första filmen, fast med några få ändringar för att kunna kalla den för uppföljare. Men vad Poltergeist inte behövde var ju en (eller flera) uppföljare då den slutar på ett sådant sätt att någon fortsättning inte är nödvändig. Nåja…

Poltergeist II: The Other Side är en hyfsad uppföljare, även om den inte har måste-se-värde eller ens är nödvändig.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud