| Subcribe via RSS

Saw III

januari 7th, 2007 | Postad i Film, Skräck/Rysare av H

Saw IIIOm du inte sett Sågen Ett och Sågen Två, sluta läs nu. Inte bara för att jag kommer spoila dom, utan för att du missat två av de bästa skräckisarna på senare år.

Sågen Tre tar vid en stund efter slutet på Sågen Två. Jigsaw är försvunnen och så även polisen Matthews som jagade honom. Lynn, en duktig kirurg med äktenskapsproblem, kidnappas dock av Jigsaws medhjälpare, Amanda. Det visar sig att Jigsaw ligger för döden med cancer i huvudet, och Lynn tvingas att hålla Jigsaw levande tills ännu ett av Jigsaws blodiga spel är över: en man vid namn Jeff konfronteras med de skyldiga till sin sons död. Ska Jeff lära sig att förlåta?

Givetvis är Saw III sämre än de föregående filmerna, det visste ni ju redan. Saw 2 var visserligen en riktigt bra film, men mer actionbetonad än ettan som var mer ryslig. I trean bjuds vi på fler fällor än de första filmerna ihop, men det klickar inte riktigt. Visst skapar man ganska bra spänning, men det funkar inte alltid så bra som det borde. När nån får benet långsamt vridet tills det splittras vill jag verkligen kvida, men icke. Men ibland lyckas dom rätt bra.

Storyn då? Ja, det twistas lite grann (inte alltför mycket) och karaktärerna i filmen får lite mer utrymme, men i slutändan kan man inte riktigt förstå eller sympatisera med dem. Fast det kanske är för mycket begärt att alla slut ska vara lika kraftfulla som Seven. Vi får väl se vad Sågen Fyra kommer med.

Il Trailer.

1 Comment

One Response to “Saw III”

  1. Helt Perfekt Glob » Saw IV Says:

    […] Jag får upprepa vad jag sa i recensionen av Sågen Tre, med lite extra tillägg. Om du inte sett Sågen Ett, Två och Tre kommer Sågen Fyra att förvirra dig, speciellt slutet om du inte minns Tre ordentligt. Själv fick jag gå till IMDbs FAQ för att helt reda ut vad som hände. I vilket fall: […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud