| Subcribe via RSS

Lisa, Lisa (aka California Axe Massacre, aka Axe, aka The Virgin Slaughter)

september 1st, 2010 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Efter att ha mördat två män och torterat ett butiksbiträde bestämmer sig tre gorillor (två sadistiska svin och en ”nice guy”) för att ligga lågt och finner en tillflyktsort på en isolerad farm där den söta tonåringen Lisa (Leslie Lee) och hennes paralyserade farfar (Douglas Powers) bor. Det dröjer inte länge förens medlemmarna med den lägre moralen i trion känner att de vill ha ett stycke av Lisa – som dessvärre, för deras del, inte är så försvarslös som hon verkade vara…

Lisa, Lisa (som hette California Axe Massacre eller Axe på biograferna, The Virgin Slaughter är en alternativ titel) är en av de där exploitation filmerna som kom under 70-talet och håller en hyfsad standard inom lågbudget genren. Filmen är ganska kort (strax under 70 minuter) och medför att vi slipper de där långa och utdragna scenerna där det enbart pratas i flera minuter utan att leda någonstans. Men samtidigt som det händer en del grejer i filmen så får vi oftast inte se någonting av direkt värde, utan nästan allting som kan ha varit av intresse i filmen inträffar off screen – vilket känns lite som en blåsning för oss gorehounds. Blodet ser dessutom ut som Falu Rödfärg. Skådisarna är helt okej, om än 70-tals stela. En komisk aspekt (i dagens läge) är hur mycket 70-tal filmen skriker tack vare kläder, skor och frisyrer. Men det som gör filmen hyfsat sevärd är dess stämning och att se hur Lee’s karaktär förändras allt eftersom filmen går, för att slutligen flippa.

Filmen blev dessutom inspelad under 11 dagar och tack vare produktionens brist på film spelades mycket av materialet in utan valet att kunna spela in samma sekvens flera gånger. Filmen blev ökänd 1984 då den blev utsedd till en ”video nasty” i UK och hamnade på listan över förbjudna filmer. Filmen var otillgänglig fram till så sent som 2005. Detta påvisar bara ytterligare hur mycket moralkärringar det bor i UK egentligen och hur löjliga regler som finns där.

Nåja. Lisa, Lisa är en okej film, även om den är föråldrad och känns ganska tam i dagens läge. Det är inget jag direkt skulle rekommendera någon, men är man ett hardcore fan av lågbudget rullar så kan det säkert vara något att sätta tänderna i.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud