| Subcribe via RSS

The Funhouse

september 5th, 2010 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Fyra ungdomar beger sig iväg till en karneval som precis har kommit till staden för att ha en kul utekväll. När kvällen börjar närma sig sitt slut får en av ungdomarna den briljanta idéen att de ska stanna kvar i åkattraktionen ”Funhouse” över natten. Alla fyra är med på det och tar den sista åkturen innan attraktionen stängs ner för natten. Väl inne i ”Funhouse” bevittnar de ett mord och det dröjer inte länge förrän den trevliga kvällen de hade förvandlas till en mardröm…

The Funhouse är en ganska regelrätt slasherfilm, även om den känns ganska tam i jämförelse med andra slashers som kom under 80-talet. Den har en viss stämning över sig som fungerar ganska bra, men samtidigt känns halva filmen ganska trög och utdragen då det inte händer någonting nämnvärt intressant förrän strax efter 45 minuter har gått. När det väl börjar hända någonting av intresse blir det inte nämnvärt läskigt, så när som på några chockgrejer som inträffar.

I Västtyskland blev inte bara filmen klippt, utan fick även en 18 års åldersgräns. I Finland blev den förbjuden och i UK fick den till en början X rating, en 18 års åldersgräns på VHS releasen (1987) och senare en 15 års åldersgräns. I Norge var den förbjuden mellan 81 och 03 och i Sverige fick vi nöja oss med en klippt version från 15 år med hela 6 minuter klipp (enligt IMDB) – vad exakt de klippte bort vet jag inte, men det måste ha varit allt som kunnat vara av intresse i alla fall.

Nåja. För att vara en film som verkar vara uppenbart överskattad när det kommer till våld så är det en okej slasher, även om den har sin beskärda del av tröghet. Vi går vidare.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud