| Subcribe via RSS

Nekromantik 2

september 12th, 2010 | Postad i Drama, Film, Splatter av J

Den sexiga sjuksköterskan Monika (Monika M.) har ett problem; hon dras mellan två älskare – en levande och en död. Den levande älskaren, Mark (Mark Reeder), är en stilig och trogen man, men är han lika bra i sängen som den döda och ruttnande Robert…?

Nekromantik var en bra splatterfilm som var alldeles lagomt lång och alldeles lagomt bisarr och konstig. Nekromantik 2 å andra sidan är en riktig jävla skitfilm. Med en halvtimme längre speltid lyckas regissören Jörg Buttgereit dra ut på storyn å det grövsta och filmen blir helt ointressant till större delen. De hade lätt kunnat skippa 40 minuter av filmen och fått en hyfsat sammanhängande splatterfilm, men istället får tittaren sitta och stirra på totalt ointressanta scener som inte tillför storyn ett skit. Det enda som gör filmen sevärd är Monika M.’s hylla som visas ett par gånger och filmens soundtrack som är sjukt bra.

Men samtidigt som Nekromantik 2 är en riktig skitfilm finns det lite intressant trivia om den; i Juni 1991 konfiskerade polisen i München filmen varpå en journalist frågade Buttgereit ”Hur känns det att vara Tyskland’s mest efterlysta filmmakare?”. Buttgereit gav till svars att ”Jag vet inte hur jag ska känna egentligen. För tillfället är jag rädd för en polisrazzia. Men jag är inte stolt över det om det är det du menar.”. Anledningen till filmens konfiskering var att den påståtts förhärliga våld. ”Det som folk anser vara stötande med Nekromantik 2 är det att den inte anklagar Monika”, sa Buttgereit. Senare i samma intervju påstog han att ”Det var väldigt viktigt för mig att tittarna är på Monika’s sida, även om hon genomför dessa vedervärdiga saker.”. 1993 blev filmen emellertid ansedd som ”konst” tack vare en ingående expert åsikt av filmforskaren Knut Hickethier. Men Buttgereit säger; ”De stora affärerna är fortfarande rädda att sälja mina DVDer.”.

Konst, va? Skit skulle jag kalla det. Nekromantik 2 är för den som vill se en splatterfilm och somna av den istället för att må illa och bli äcklad. Skit i den här och se bara ettan istället.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud