| Subcribe via RSS

Class Of Nuke ’Em High

oktober 4th, 2010 | Postad i Film, Komedi, Sci-Fi, Splatter av J

Välkomna till Tromaville High School – Tromaville, New Jersey. En helt vanlig amerikansk skola – bortsett ifrån en sak; skolan ligger bara någon kilometer ifrån stadens kärnkraftverk. När en plötslig läcka inträffar på kärnkraftverket börjar underliga saker att inträffa på Tromaville High. Som om inte det vore nog börjar gänget Cretins att sälja radioaktivt marijuana till eleverna på skolan – dessvärre med oanade konsekvenser…

Ja. Vart fasen ska jag börja egentligen? Class Of Nuke ’Em High är ca 80 minuter God Underhållning – i sann Troma anda. Filmen osar 80-tal med 80-talistiskt discodunk och den där typiska försköningen av att droganvändning inte är så farligt. Skådisarna är typiska Troma skådisar och effekterna imponerar (så när som på någon enstaka plastig tingest). Att filmen dessutom har ett soundtrack utan dess like är ganska imponerande – jag menar, hur ofta ser man en film som har musik HELA TIDEN i bakgrunden? Nu menar jag inte bakgrundsmusik, utan fullskalig jävla soundtrackmusik större delen av filmen. Det enda jag skulle kunna tänka mig att klaga på är klippningen. Gosch. Bitvis är klippningen fruktansvärd och är man en observant filmtittare upptäcker man filmfel lite här och där.

Filmen fick även två uppföljare som kom 91 och 94. 2000 blev det tillkännagivet att en fjärde film i serien skulle komma, men som lades ner kort efter att den påbörjats.

I början av April i år tillkännagav Lloyd Kaufman (en av Troma’s ägare och grundare) att han hade blivit kontaktad om att göra en remake av Class Of Nuke ’Em High. Kaufman har redan bekräftat att andra 80-tals klassiker så som The Toxic Avenger (som ska få en PG-13 åldersgräns) och Mother’s Day ska få remakes av andra bolag. Lite mer information finner ni här.

Nåja. Class Of Nuke ’Em High är en klart sevärd rulle om man gillar God Underhållning i B-världen. Jag älskar den.

3 Comments

3 Responses to “Class Of Nuke ’Em High”

 1. Mahattma Larsson Says:

  Nu väntar jag med spänning på en recension av världens bästa film. Terror Firmer.


 2. J Says:

  Den innehar jag på original VHS – och jag kan nog tänka mig att se om den inom en snar framtid tillsammans med en bunt andra fina gamla Troma filmer. Stay tuned.


 3. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Return To Nuke ‘Em High Volume 1 Says:

  […] gärna mina recensioner av de tre första filmerna också. Ni finner dem här, här och […]


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud