| Subcribe via RSS

Joheunnom nabbeunnom isanghannom (aka The Good, The Bad, The Weird)

oktober 5th, 2010 | Postad i Action, Film, Komedi, Western av J

Någon minns säkerligen H’s recension på DVDKritik om den här filmen och vad han skrev där. Jag personligen tycker att jag inte kan överträffa storybeskrivning han har använt sig av, så här följer ett citat ur hans recension: ”Vi befinner oss i trettiotalets Manchuriet. Prisjägaren Den Gode anlitas för att sälja en skattkarta. Samma uppdragsgivare anlitar också Den Onde för att stjäla tillbaka kartan så att man får både kartan och pengarna. Ingen räknade med att Den Konstige skulle befinna sig på samma tåg, och att han skulle hinna sno kartan först.

Han tar den till svarta marknaden, och drar till sig uppmärksamheten hos ett gäng manchuriska skurkar. Den japanska armén lyckas också få nys om kartan, och nu blir allt en stor jakt där alla försöker få tag på kartan, och skatten den (kanske) leder till. Samtidigt söker Den Gode efter den mystiske Fingerkaparen…”.

Dessutom stämmer inte bara hans storybeskrivning bra (utan att spoila något), hans tycke om filmen är nästintill det samma som jag har. Det enda jag vill fnysa lite åt är de småsega dialogscenerna som uppkommer under ett par minuter här och där (även om dessa känns mest som en axelryckning med tanke på det övriga innehållet i filmen). Det mesta andra är bra, så som actionscenerna, skådespelarna, effekterna, stuntsen, humorn – mer eller mindre allt.

Ehm. Ja. En Bra Film Med Polarna helt enkelt och rekommenderas helt klart till de som vill sätta tänderna i något som exploderar, dundrar och får en att gapskratta mer än två gånger.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud