| Subcribe via RSS

Missing In Action, Missing In Action II: The Beginning & Braddock: Missing In Action III

april 1st, 2007 | Postad i Action, Film av H

Missing In ActionFörst har vi alltså Missing In Action, i vilken Chuck Norris är i Vietnam. Han vet att den Vietnamesiska regeringen ljuger och att de fortfarande har kvar amerikanska krigsfångar i läger. Han ger sig ut att leta rätt på dem, och på vägen har han ihjäl en massa folk. Vietnamesiska soldater är förstås inget annat än mänskligt avskräde som bör mördas. I slutet kliver han in till regeringarnas förhandlingar med fångarna han hittat, och visar vilken otrolig amerikansk hjälte han är.

Sen har vi då Missing In Action II: The Beginning, i vilken Chuck Norris är i Vietnam. Eftersom filmen är en prequel, så handlar den om att han sitter i ett fångläger tillsammans med några andra amerikanare. I en rent vidrigt parodisk version av Bron Över Floden Kwai visar Chuck Norris vilken obeveklig amerikansk patriot han är när han vägrar böja sig för fånglägrets tortyr, även på bekostnad av sina kamrater. Till slut hittar han sin väg ut, och har ihjäl en massa folk. Vietnamesiska soldater är förstås inget annat än mänskligt avskräde som bör mördas. Chuck Norris är en amerikansk hjälte.

Till sist kom Braddock: Missing In Action III, i vilken Chuck Norris är i Vietnam. Han tror av misstag att hans vietnamesiska fru har dött, men får tolv år senare reda på att hon lever och att de har en son. När Chuck Norris sen kommer för att rädda dem, blandar sig den vietnamesiska armén i och frun dör. Sonen, tillsammans med en busslast föräldralösa barn tillfångatas och Chuck Norris ger sig in för att rädda dem. På vägen ut har han ihjäl en massa folk. Vietnamesiska soldater är förstås inget annat än mänskligt avskräde som bör mördas. I slutet leder han allihop över landsgränsen och Chuck Norris hyllas som en amerikansk hjälte.

Ja, vad säger man? Chuck Norris är hård, obeveklig och flerfaldigt totalförbjuden och censurklippt. Inte undra på, den här typen av ultrapatriotiskt exploativt lågbudget-övervåld har nästan inget som helst existensberättigande. I vanliga fall är Chuck Norris åtminstone underhållande i sin omisskännliga stil, och jag är knappast den som säger nej till våldsam action helt utan anledning – men här är det faktiskt inte så mycket som händer. När folk väl får lite spö är det ganska kul, men jag är verkligen intresserad av vad verklighetens Chuck Norris faktiskt har för politiska åsikter.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud