| Subcribe via RSS

The Walking Dead

oktober 21st, 2010 | Postad i Skräck/Rysare, TV av H

Igår såg jag det första avsnittet av en serie jag väntat på ganska länge, ”The Walking Dead”. Den är baserad på en serietidning som är riktigt bra och hypen kring tv-versionen har varit ganska stor.

Detta skrevs på Facebook strax efter att jag sett programmet:

Henrik Andersson The Walking Dead: vilken jävla besvikelse. Frank Darabont är en jävla klåpare. Hur fan kan man ta en så tajt och skön serie och padda ut den med så jävla mycket luft och onödig exposition? Tur att man har 80 nummer av serietidningen att läsa….

Anders Jakobson Lite väl förhastat att dömma ut en serie efter pilotavsnittet… Visst, ganska långsamt och mycket information, men så brukar det ju vara i piloter.

Henrik Andersson Mja, mycket information som inte behövs. Ny exposition som ger sig självt senare (dåligt förhållande mellan Rick och hans fru, frun och Shane har blivit ett par, något som blir klart mer effektfullt om det kommer senare) samt fullt med utdragna och onödiga scener för att fylla ut. Exempel: scenen där Rick skjuter zombien i parken. I serien stannar han sin bil och skjuter den vid vägkanten. I tv-serien stannar han, vandrar genom parken i tusen minuter, tralalala, vilket fint väder, åh så fint gräset är, lalalalaa… ja, där är zombien, hej hej, hur mår du? pang. Hela programmet är så. Det är tråkigt.

Jag har låtit programmet stuva lite i min hjärna sen igår kväll, men min åsikt är i stort sett oförändrad. Det är för övertydligt, man blir skriven på näsan hela programmet genom och det är på tok för mycket scener där ingenting speciellt händer. Det finns inte mycket till stämning och de obligatoriska scenerna där folk smyger så man ska vänta på att nåt hoppar fram är – förutom inte källmaterialet troget – klantigt redigerade och suckframkallande. Att man dessutom fått för sig att kalla zombierna för ”walkies” är bara töntigt.

Effekterna är bra. Det är blodigt och faktiskt kvalitetsmässigt bättre än det mesta straight-to-dvd-skräpet som görs nuförtiden. Måhända tas källmaterialet bättre om hand senare i serien när tv-kanalen anser att man fiskat in tillräckligt med tittare med Darabonts namn och släpper det till mer skillade manusförfattare och regissörer. Vi får se.

4 Comments

4 Responses to “The Walking Dead”

 1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Walking Dead – Season 1 Says:

  […] exempel är redan i det första avsnittet (aka pilotavsnittet, som ni kan läsa en recension på av H här), där Rick går i ungefär tusen år och sedan sätter sig på huk för att prata med en döing som ligger […]


 2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Walking Dead – Season 4 Says:

  […] gärna mina recensioner av säsong 1, 2 och 3 och H’s recension av […]


 3. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Fear The Walking Dead – Season 1 Says:

  […] Länkmaffian: mina recensioner av The Walking Dead säsong 1, 2, 3, 4, 5 och H’s recension på TWD’s pilotavsnitt. […]


 4. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Walking Dead – Season 6 Says:

  […] H’s recension av pilotavsnittet och mina recensioner av säsong 1, 2, 3, 4 och 5 och säsong 1 av Fear The Walking […]


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud