| Subcribe via RSS

Dead Set

oktober 25th, 2010 | Postad i Drama, Komedi, Skräck/Rysare, TV av J

Det är utröstningskväll vid Big Brother-huset i England, men till skillnad från tidigare kvällar inträffar nu någonting mycket märkligt; de döda vaknar till liv och börjar attackera de levande. Medans zombies attackerar publiken utanför är Big Brother-deltagarna ovetandes om massakern som inträffar utanför det fan-säkra (och zombie-säkra) Big Brother-huset – fram tills det att Kelly (Jaime Winstone), en av arbetarna bakom programmet, lyckas ta sig in i huset och förklarar situationen. Det kvarvarande gänget måste nu samarbeta för att överleva – vilket är lättare sagt än gjort…

Dead Set är en brittisk miniserie på 5 delar á ca 25 minuter stycket (bortsett ifrån första avsnittet som är 45 minuter) och har en total speltid på ca 140 minuter (dvs lite mindre än 2½ timme) och.. ptja.. serien ligger över TV-standard måste jag säga. Men serien faller dessvärre på en viktig punkt…

Precis som i många filmer i dagens läge tyckte uppenbarligen serieskaparna att det var en bra idé att skaka kameran som en milkshaker med resultatet att man allt för ofta inte ser vad som försigår. Varför? Jag förstår inte tjusningen med att inte se vad som inträffar i filmen eller serien. Men detta är också en av de få grejer som sänker seriens betyg. Skådespelarna är av filmkvalité och gör sjukt bra insatser, medans manuset är välskrivet och väcker ett visst intresse redan från första början. Effekterna ligger långt över TV-standard och serien i sig är sjukt blodig för att vara en TV-produktion (speciellt det sista avsnittet).

Om teamet bakom Dead Set hade kunnat låta bli att gå i exempelvis 28 Weeks Later’s fotspår hade serien varit en fullpottare hos mig, men tack vare den irriterande idiotidéen om att skaka kameran så mycket som möjligt under actionsekvenserna faller serien på betygsskalan. Men jag vill ändå rekommendera den här serien lite försiktigt för den moderne zombie-älskaren, då serien bjuder på gott om gore och ursinniga och moderna zombies som sliter sönder allt och alla som kommer i deras väg.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud