| Subcribe via RSS

Dragon’s Claws

november 19th, 2010 | Postad i Film, Martial Arts/Kung-Fu av H

En mästare är svårt sjuk då han lider av sviterna från ”Dragon’s Claw”-slaget hans fru (Kan Chia Fong, ”Kung Fu Hustle”) gav honom 18 år tidigare. Hwang Jang Lee dyker upp och vill ge gubben stryk för att vinna en guldmedaljong som ger honom makten i området. Det gör han, men medaljongen visar sig vara falsk. När han återvänder för att kräva originalet har gubbens fruga och hennes son flytt och gömt sig.

Sonen måste träna upp sig för att spöa Hwang Jang Lee, men hans teknik visar sig vara underlägsen den som en gammal gubbe som säljer medicin kan. Han lyckas övertala gubben att få lektioner, men vem är gubben egentligen?

Hwang Jang Lee är som vanligt i högform och kickar hejdlöst överallt. Den unga killen (Jimmy Liu) är ganska duktig också, men de båda har inte alltid så bra motståndare att det blir riktigt kul att se. Vissa scener briljerar, som till exempel den där son och mor slåss om maten. Överlag en helt okej oldskool-kungfu från regissören Joseph Kuo som jag tydligen borde ha bättre koll på.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud