| Subcribe via RSS

Tremors 3: Back To Perfection

december 24th, 2010 | Postad i Action, Film, Komedi, Skräck/Rysare av J

Spoilervarning. 11 år har gått sedan den lilla Nevada hålan Perfection blev utsatt av Graboid-maskarna och det har varit lugnt och stilla sedan dess – fram tills nu. Överlevnadsexperten – som dessutom har stött på Graboid- och Shreiker-monstrena tre gånger nu – Burt Gummer (Michael Gross) upptäcker att tre nya Graboid-maskar har dykt upp strax utanför Perfection och de har samma mönster som de första maskarna hade för 11 år sedan.

Burt och de andra i Perfection bestämmer sig för att utplåna de nya maskarna, men stöter på hinder som drar ut på tiden – vilket kommer visa sig vara ödesdigert då monstrena har ytterligare ett ess i rockärmen och utvecklas ytterligare….

Den tredje filmen i serien är inte alls lika bra som de två första, även om den har underhållningsvärde. Skämten är skojiga och Michael Gross gör en utmärkt prestation som Burt igen, men det är inte skådespelarna det är fel på heller utan filmens händelseförlopp och dess effekter. Å ena sidan är det bra att de fortsatt utveckla konceptet ett steg till, men samtidigt blir den första timmen så utdragen med en massa annat att avslutningen känns rätt snabbt överstökad, även om den inte är det. Effekterna ser gräsliga ut och påminner om något man kan få se i en The Asylum film – dvs urusla/utdaterade CGI-effekter, men också en och annan animatron.. tror jag iaf.

Till skillnad från tvåan, där vi bara får återse Michael Gross och Fred Ward från den första filmen, återser vi här Gross, Charlotte Stewart, Ariana Richards, Robert Jayne och Tony Genaro – alla lite äldre, alla lite förändrade till utseendet (speciellt Richards och Jayne). Utöver dessa har vi även Shawn Christian och Susan Chuang som spelar varsin betydande roll i den här tredje installationen i serien. Och som i tvåan knyts även den här ihop med sina föregångare med olika förklaringar, vilket också gör att man gör bäst i att se de två första filmerna innan man ser den här.

Men, som sagt; problemet med Tremors 3: Back To Perfection är just händelseförloppet och filmens effekter. Hade de haft kvar mer av de animatroniska dockorna hade filmen kanske hållt samma klass som sina föregångare.. åtminstone effektmässigt. Missförstå mig rätt: jag tycker att trean är bra och underhållande, men, den kunde ha varit bättre. Jag avslutar med en replik som Gross säger i filmen som får mig att gapskratta varje gång: You guys do what you do best! Find something simple and complicate it!

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud