| Subcribe via RSS

Tremors 4: The Legend Begins

december 24th, 2010 | Postad i Action, Film, Komedi, Skräck/Rysare av J

Det är en varm vår, år 1889, i den lilla ökenstaden Rejection, Nevada, och arbetet är i full gång i den intilliggande silvergruvan – tills nu. När flera gruvarbetare dör under mystiska omständigheter stängs gruvan ner och Rejection blir mer eller mindre tömt på folk, bortsett ifrån en handfull människor. Nu när gruvan inte genererar några pengar dyker dess ägare – Hiram Gummer (Michael Gross) (Burt Gummer’s gammelfarfar) – upp för att undersöka vad som egentligen är i görningen. Det han och de andra byborna finner skulle inte ens existera i deras vildaste fantasier…

Tremors 4: The Legend Begins – som inte är en uppföljare, utan en prequel till den första filmen från 1990 – är ett klart uppåtsving från den bra, men ändock sämre tredje filmen i serien. Gapskratten byter av varandra och Michael Gross gör en toppen insats som Burt’s förfader. Effekterna är återigen snygga och ser rätt animatroniska ut återigen – bortsett från någon enstaka uppenbar CGI-effekt. Storyn är välskriven och filmens koncept känns… gammalt, men samtidigt fräscht på något sätt. Öhum…

Avrundningen blir att prequelen är riktigt bra och jag klassar den som God Underhållning (åtminstone för oss som är fans till de tidigare filmerna), men den är samtidigt sämre än de två första filmerna – men bättre än den tredje filmen.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud