| Subcribe via RSS

Shrek Forever After + Scared Shrekless

december 4th, 2010 | Postad i Barn/Familj, Film, Komedi, Tecknat/CGI av H

Klämde fjärde Shrek-filmen ihop med den nyligen tv-visade Halloween-specialen och det var ju rätt kul. Några fina garv (betydligt fler än i trean) och en kul variant på ett klassiskt tema.

Shrek börjar bli trött på att vara ett älskat och ofarligt familjetroll och vill bli fruktad av alla för bara en dag till. Han skriver ett kontrakt med den i Sverige hyfsat okände Bullerskaft (Rumpelstiltskin) som på klassiskt djävulsmanér tar mer än han ger i det finstilta. Shrek finner sig tillbaka som monster i skogen och njuter av att skrämma skiten ur alla han ser, tills han upptäcker att Bullerskaft tagit en mycket specifik dag i utbyte – dagen då Shrek föddes.

Bullerskaft har tagit över kungariket och använder häxor som en armé. Inga av Shreks vänner känner igen honom och Fiona har blivit ledare för trollens motståndsrörelse. Värst av allt: när dagen är slut kommer Shrek sluta att existera eftersom han aldrig blivit född. Det enda som kan stoppa allt är förstås den sanna kärlekens kyss, vilket blir klurigt eftersom Fiona inte ens vet vem han är.

Halloweenspecialen är en kortis på 20 minuter som troligen är hyfsat läbbig för väldigt små barn, och biten med pepparkaksmannens fru är riktigt underhållande. Kort sagt är det helt okej underhållning, men jag behöver nog inte en Shrek 5.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud