| Subcribe via RSS

The Twilight Saga: Eclipse

december 27th, 2010 | Postad i Drama, Film av J

När en plötslig våg av mystiska mord och försvinnanden inträffar i Seattle börjar Cullen-klanen ana att en gammal fiende kan vara den ansvariga. Samtidigt måste Bella (Kristen Stewart) välja mellan sin kärlek till Edward (Robert Pattinson) och sin vänskap till Jacob (Taylor Lautner) – medveten om att hennes val kan utlösa ett krig mellan vampyrer och varulvar. Med hennes student annalkandes ställs Bella inför det viktigaste beslutet i sitt liv.

Nu minns jag inte hur Twilight eller New Moon var, mer än att Twilight var okej (inte bra, men okej) och att New Moon var en värdelös skitfilm som var mer en utfyllnad där alla karaktärer sprang runt i 2 timmar och tyckte synd om sig själva – med någon enstaka händelse däremellan. Och jag skiter ärligt talat högaktningsfullt i hur de två föregående filmerna var då den här tredje filmen inte är speciellt mycket bättre.

Karaktärerna springer visserligen inte runt och tycker synd om sig själva i 2 timmar, men samtidigt är det en hel del kärleksslisk och ”Jag älskar dig..”-snack hit och dit ungefär 3 miljoner gånger under filmens gång. Och sen händer det lite grejer då och då, fram till ”den stora striden” i slutet av filmen som är överstökad på ca 3 minuter. Effekterna är.. som i de tidigare filmerna tror jag. CGI-effekter som inte ser trovärdiga ut någonstans och töntiga linser som på något sätt ska särskilja vampyrerna ifrån människorna – vilket hade kunnat göras betydligt bättre igenom att, ptja, t ex att de kunde haft huggtänder – vilket de inte har, vad jag kunde se iaf. Skådespelarna är okej, men deras repliker är så sliskiga emellanåt att jag känner en viss avsmak efter många scener (speciellt de ”romantiska” scenerna).

The Twilight Saga: Eclipse är ett steg upp från den urusla New Moon, men hamnar i ungefär samma liga som Twilight – okej film, men inte bra. Å andra sidan får de här filmerna mig mest att tänka på ett smörpaket av någon anledning. Jag avslutar den här recensionen med två bilder som jag tycker är väldigt passande till de här filmerna (klicka för att förstora). Enjoy.

1 Comment

One Response to “The Twilight Saga: Eclipse”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 Says:

    […] gärna mina tidigare recensioner av de tre första Twilight filmerna som ni finner här, här och här. Tack. Tags: 2011, Drama, Film No Comments Share/Bookmark This entry was posted on […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud