| Subcribe via RSS

Hard-Boiled

juli 21st, 2007 | Postad i Action, Film av H

Hard-BoiledEn undercoverpolis (Tony Leung, Infernal Affairs, Hero) har infiltrerat maffian, men när en uppgörelse på en restaurang går snett skjuts en polis ihjäl. Polisens partner, Chow Yun-Fat, ger sig ut på jakt, ovetandes om att det är en infiltratör han jagar. Tony är själv mycket frustrerad över maffians våldsamma spel, då han tvingas mörda för att hålla skenet uppe. Han närmar sig dock sitt mål att avslöja en stor vapengömma.

John Woo, Chow Yun-Fat, 1992: Kultfilmshistoria skrivs. Filmas, menar jag. Totalförbjuds i Sverige, klipps hårt till och med i USA. Det skjuts så blodet skvätter överallt, saker exploderar och folk kastar sig genom fönsterrutor filmen genom. Överdrift är ungefär där actionscenerna börjar, och vrider sen upp allt till elva. Det är våldsamt, brutalt och enormt underhållande. Titeln syftar förstås på hur hårdkokt Chow Yun-Fat är, fast jag tror jag föredrar direktöversättningen av den kantonesiska originaltiteln: Hot-Handed God Of Cops.

Het-handad trailergud.

1 Comment

One Response to “Hard-Boiled”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Lat sau san taam (aka Hard Boiled) Says:

    […] se filmen om du vill se vad riktig action är. Läs gärna Helt Perfekt’s recension av filmen […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud