| Subcribe via RSS

Fist Of Fury 1991

februari 9th, 2011 | Postad i Action, Film, Komedi, Martial Arts/Kung-Fu av H

Stephen Chows version av ”Fist of Fury” har inte mycket gemensamt med Bruce Lees original, bortsett från att några japaner dyker upp i dojon med en tolk och en ”Sick men of Asia”-skylt. Nej, det här är en komedi om en kille som lovat sin familj att aldrig mer använda sin otroligt starka högerarm.

Det har visats sig väldigt svårt att sammanfatta handlingen lite kort, men jag ska försöka. Stephen Chow anländer till Hong Kong och blir direkt bestulen på sin resväska. Han jagar tjuven, och efter att ha fått lite stryk så bryter Chow sitt löfte och drämmer till tjuven med högernäven. Tack vare tjuvens umgänge blir han involverad med en kung fu-skola som vill vinna en stor tävling, och de värvar Chow att slåss för dem. Typ så, och lite annat.

En ganska kul film som i typisk asiatisk stil ibland blir liiiite för brutal för att funka som ren komedi. Ändock ett hyfsat sätt att spendera 90 minuter om man gillar den här typen av film. Följdes året efter av Fist Of Fury 1991 II.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud