| Subcribe via RSS

George Of The Jungle

februari 16th, 2011 | Postad i Barn/Familj, Film, Komedi av J

Efter att ett plan har kraschat i Afrikas djungler försvinner planets värdefullaste last; en baby som heter George. George (Brendan Fraser) lyckas överleva och blir uppfostrad av sin ”broder” Apa (John Cleese’s röst). 25 år senare räddar han adelskvinnan Ursula Stanhope (Leslie Mann) ifrån att bli lejonmat under en safari och tar med henne till hans boplats ute i djungeln. Medans George och Ursula bekantar sig med varandra och George börjar sakta men säkert att lära sig hur en relation mellan människor fungerar försöker Ursula’s utvalde fästman Lyle van de Groot (Thomas Haden Church) och gruppen de kom med att hitta henne och hennes förövare.

George Of The Jungle är fortfarande lika skojig och underhållande så som den var när den kom. Brendan Fraser är klockren som George och står, givetvis, för många av gapskratten. Leslie Mann är helt okej i den klichéeaktiga kvinnorollen och Thomas Haden Church är den stereotypiska styggingen och får självfallet vad han tål. Även om han inte medverkar kroppsligen så gör John Cleese ett strålande jobb som En Apa Kallad ”Apa”. Utöver dessa namn ser vi dessutom Holland Taylor (Evelyn Harper i Two And A Half Men) i en biroll som Mann’s överklassmoder. En småkul trivia med George Of The Jungle är att Taylor medverkade i den här filmen, medans Angus T. Jones (Jake i Two And A Half Men) medverkade i direkt-till-video-uppföljaren. Effekterna är något föråldrade men håller givetvis tack vare filmens humoristiska sida. Storyn är en enda klichée och driver så klart med Tarzan-konceptet, fast på ett barnvänligt plan.

Har man av någon anledning inte sett den här filmen tycker jag att man ska göra det. Rekommenderad underhållning för stora och små.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud