| Subcribe via RSS

The Seven Grandmasters

augusti 26th, 2007 | Postad i Film, Martial Arts/Kung-Fu av H

En gubbe får en utmärkelse av kungen för att han är den största mästaren. Någon skickar ett anonymt brev till mästaren och säger ”det är du inte alls det”, varpå mästaren bestämmer sig för att han måste hedra utmaningen. Han beger sig till de som är mästare i de fem olika stilarna för att besegra dem och bli rättmätig stormästare innan han går i pension. En ung kille ansluter sig till sällskapet och vill bli tränad av mästaren, men varför? Vem skickade utmaningen? Vem stal de tre sista teknikerna ur boken om Pai Meis tolv tekniker? Spelar det nån roll?

The Seven Grandmasters (fast det bara finns en grandmaster i hela filmen, de andra är bara mästare i sin speciella teknik) från 1978 är inte för usel men inte särskilt bra. Corey Yuen (The Transporter) har ett finger med i actionscenerna men det blir sällan mer än tekniska uppvisningar och aldrig spännande.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud