| Subcribe via RSS

Kramer mot Kramer

februari 25th, 2011 | Postad i Drama, Film av H

När jag var liten hade jag enorma problem med titeln på filmen ”Kramer Mot Kramer”. Jag förstod ingenting. Vadå, är det nåt slags krig kramar emellan eller? När jag sen såg filmen så förstod jag ju.

Dustin Hoffman och Meryl Streep är det gifta paret Kramer med en liten son. En dag när Dustin kommer hem från jobbet för att berätta att han blivit befordrad så möts han av en packande Meryl som är på väg att lämna både honom och sonen. Hon är uppenbart psykiskt plågad och försvinner spårlöst.

Dustin lämnas att både ta hand om sonen och hantera sitt krävande jobb. Han kämpar hårt med det hela men jobbet blir förstås lidande då han prioriterar sonen. Filmtiteln blir här lite av en spoiler, för det tar mer än halva filmen innan Meryl återvänder. Hon har varit borta nästan ett år, gått hos en psykolog och stabiliserat sig. Nu vill hon ha vårdnaden om sonen, vilket blir den rättstvist titeln talar om – ”Kramer vs Kramer”.

När jag såg filmen som liten (den är gjord 1979) så tyckte jag att den var bra, vilket är rätt underligt för en ~10-åring som såg om Stjärnornas Krig en gång om dagen. När jag nu sett om den som 36-åring så tycker jag fortfarande att det är en bra film. Hoffman är otroligt bra i huvudrollen. Rekommenderas absolut till de som gillar vardagsdrama.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud