| Subcribe via RSS

Dinner For Schmucks

februari 24th, 2011 | Postad i Film, Komedi av J

Tim (Paul Rudd) jobbar på ett riskkapitalföretag och vill inget hellre än att klättra i karriärstegen. Han och hans assistent är lagomt trötta på våning sex och när en av snubbarna på våning sju gör ett misstag och får packa ihop sina prylar ser Tim sin chans till en befodran. På ett möte lägger han fram ett djärvt förslag och får chefernas ögon på sig.

Snett efter mötet blir Tim inbjuden till en månatlig middag hos högsta chefen, som kan vara hans biljett till våningen över. Men det finns ett krux i det hela: alla inbjudna måste ta med sig en ”speciell” person och den som tar med sig den största idioten vinner. Tim’s samvete och flickvän Julie (Stephanie Szostak) tycker att det är en elak idé och att den här befodran inte är värt det. Men när han av misstag råkar köra på den minst sagt märklige Barry (Steve Carell) – som har som hobby att klä upp döda möss – tar hans karriärinriktade sida över och han ser sin chans att överträffa alla på middagen. Dessvärre hade inte Tim räknat med vilken vandrande Tjernobylkatastrof Barry är…

Jag drog ner den här filmen efter att ha läst H’s korta recension om den och, well.. den var helt okej. Dinner For Schmucks är inget mästerverk och är rätt klichée (man ser ganska snabbt vart det hela är på väg åt för håll), men mycket tack vare Carell’s gestaltning av idioten Barry gör filmen sevärd och underhållande. Filmen levererar en del gapskratt och en del fnissningar, men jag kan inte direkt påstå att jag asgarvade filmen igenom – vilket H verkar ha gjort.

Det är en okej komedi som, för en gångs skull, inte koncentrerar sig på en massa kärleksslisk.. som verkar ha blivit rätt standard bland dagens komedier. Nåja. Helt okej komedi – även om jag tycker att de kunde kortat ner den lite.. närmare 2 timmar speltid i en komedi brukar oftast resultera i scener med dötid.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud