| Subcribe via RSS

Day Of The Woman (aka I Spit On Your Grave)

mars 27th, 2011 | Postad i Film, Skräck/Rysare, Thriller av J

Författarinnan Jennifer (Camille Keaton) bestämmer sig för att hyra en stuga intill en flod utanför New York för att få lugn och ro till att skriva klart sin bok. Hon drar dock på sig uppmärksamhet ifrån ett gäng lokala grabbar som drar med henne ut i skogen, där de misshandlar och våldtar henne ett flertalet gånger.

I tron om att en av killarna i gänget har dödat henne beger de sig iväg och låtsas som om ingenting inträffat. Men Jennifer lever och efter att ha återhämtat sig två veckor senare börjar hon sätta sina planer i verket; att utkräva hämnd på männen.

Day Of The Woman – som troligtvis är lite mer känd som I Spit On Your Grave – är en sån där film som fått sin beskärda del av kultstatus igenom åren och känns lite som ett måste för alla skräckfantaster som gärna tittar på äldre rullar. Filmen fick, så klart, även sin plats på Video Nasties listan i England under 80-talet och blev totalförbjuden tack vare filmens innehåll som, faktiskt, inte är så där fruktansvärt magstarkt egentligen.. iaf om man ska jämföra med andra filmer som låg på den listan.

Våldtäktsscenerna ser ganska överdrivna ut och ska jag vara ärlig så brister jag nästan ut i gapskratt tack vare hur de spelar över under just dessa scener. Det grafiska våldet i filmen är ganska milt (återigen i jämförelse med andra filmer som låg på samma lista) och även om man blev chockerad under slutet av 70- och i början av 80-talet av den här filmen så känns den ganska tam år 2011. Filmens tempo är nedskruvat så pass att filmen emellanåt känns otroligt seg och utdragen, vilket hade kunnat undvikas om de bara redigerat ner vissa scener lite grann.. eller så. Skådisarna är däremot helt okej och jag kan inte direkt klaga på dem (om vi bortser ifrån de överdrivna våldtäktsscenerna, that is..).

Tar man sig dessutom en snabb koll på imdb så ser man att filmen även har fått en ”uppföljare”, vid namn Savage Vengeance. Filmen ska tydligen ha ytterst få kopplingar till den här filmen (t ex att Keaton spelar samma roll igen och att filmen handlar om mer eller mindre samma sak) och produktionen ska tydligen ha haft en hel del problem. Jag fann följande text i en kommentar på imdb om den här ”uppföljaren”: This might be the most notorious unknown movie ever made. Legend has it that originally it was meant to be a sequel to I SPIT ON YOUR GRAVE as Camille Keaton returned playing a woman named Jennifer. Further legend has it that the entire production was one mess after another, which caused Keaton to quit the picture. Filmed in 1988 it wasn’t released until five years later because there was some sort of legal issue that happened when I SPIT ON YOUR GRAVE’s director Meir Zarchi got involved somehow. After all these years Keaton refuses to discuss the film as the only time she was publicly asked about it she said she wasn’t allowed to talk about it. Zarchi has only said a few things on it but said due to legal issues he can’t comment further. Then you have director Donald Farmer who has yet to really speak about the film. It pretty much makes sense as the Jennifer character here is raped by four guys, not convicted by a jury and this would pretty much set up a sequel to the original film. Not to mention that Jennifer’s last name is dubbed out of this picture.

Day Of The Woman då. Eh, ja.. det är en gammal film och den har inte riktigt stått sig så där skitbra sen den kom ut 1978, men det är en okej (om än seg) thriller/rysare som påvisar att vissa fruntimmer ska man jävlar inte ge sig på. Punkt. Helt okej film hur som haver. Remake kom förra året, remake kommer härnäst.

2 Comments

2 Responses to “Day Of The Woman (aka I Spit On Your Grave)”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Hora Says:

    […] gärna mina recensioner av Day Of The Woman (aka I Spit On Your Grave) och remaken I Spit On Your Grave också. Tags: 2009, Film, Norge, skräck, skräp, Thriller No […]


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » I Spit On Your Grave 3 Says:

    […] gärna mina tidigare recensioner på originalfilmen, remaken och den första uppföljaren […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud