| Subcribe via RSS

I Spit On Your Grave (2010)

mars 27th, 2011 | Postad i Film, Skräck/Rysare, Thriller av J

Författarinnan Jennifer Hills (Sarah Butler) bestämmer sig för att hyra en mysig liten stuga ute i skogen för att komma undan storstadens stress för att kunna koncentrera sig på sin nya bok. Men det dröjer inte länge förrän hon får oväntat – och ovälkommet – besök i form av några lokala män som är ute efter att lära den här storstadstjejen en läxa. Men det som började med förnedrande och skrämmande utspel utvecklas snabbt till något värre i form av våldtäkter och misshandel jämtemot Jennifer.

Innan de hinner döda henne lyckas Jennifer tippa ner sin trasiga och slagna kropp ner i en flod. En månad senare har männen gått vidare med sina liv och har slutat leta efter Jennifer’s kropp. Dessvärre – för deras del – verkar Jennifer ha överlevt.. och är sugen på hämnd.

Det är väldigt, väldigt sällan jag tycker att en remake – eller nyversion – av en film är bättre än originalet och.. well.. I Spit On Your Grave remaken ifrån förra året ÄR bättre än originalet. Dels för att den kommer igång snabbare och händelseförloppet är lite mer intressant – dessutom är det inte en back-to-back-remake där de bara tagit allt ifrån originalet och spelat in det på nytt, tack och lov, utan ger tittaren lite nya grejer men håller fortfarande kvar lite av det gamla.. ja, ni fattar.

Visserligen är inte remaken helt felfri den heller. Den första halvan (precis som originalfilmen) är ganska seg och att sitta och titta på våldtäktsscenerna är egentligen bara urtrist. Det spelar faktiskt ingen som helst roll hur en filmmakare än gör, jag tycker våldtäktsscener ALLTID är skittråkiga att sitta och titta på. Men när den halvan av filmen är överstökad börjar filmen sakta men säkert att dra igång på riktigt och vi får några rätt saftiga tortyrscener som får hämndsekvenserna i originalet att blekna bort.

Hur som helst tycker jag att den här remaken är bättre än originalet, även om den aldrig kommer få samma kultstatus som originalfilmen – men det skiter jag i. Jag gillar den.. fast inte tillräckligt för att rekommendera den fullt ut, fast lite grann kanske. Ja. Lite grann.

1 Comment

One Response to “I Spit On Your Grave (2010)”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » I Spit On Your Grave 3 Says:

    […] gärna mina tidigare recensioner på originalfilmen, remaken och den första uppföljaren […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud