| Subcribe via RSS

Hero (Ma Wing Ching)

september 29th, 2007 | Postad i Action, Film, Martial Arts/Kung-Fu av H

HeroÄnnu en film med den fantasifulla titeln Hero, som i original är döpt efter huvudkaraktären Ma Wing-Ching. Det är en klassisk story, och inte lite identisk med Boxer From Shangtung.

Ma (Takeshi Kaneshiro, House of Flying Daggers) och hans vän kommer till Shanghai för att skaffa jobb, men Ma vill bli nåt större i sitt liv. När de jobbar med att lasta säckar konfronteras han med sin chef, Tam See (Yuen Biao), som efter en jämn kamp erbjuder honom hjälp att komma upp sig i världen. Ma nekar, för han vill ta sig fram för egen hand.

Sen är jag inte helt på det klara med vad som händer, precis som det anstår sig reguljär Hong Kong-film från mitten av 90-talet. Men det gör inte så mycket då man fyller ut rätt bra med actionscener. Det är en av Shaw Brothers-studions sista filmer (den sista?) från 1997, och regissören Corey Yuen anstränger sig lite mer än nödvändigt med kameravinklar och utstuderade upplägg. Nåt mästerverk är det ju inte, men det är dugligt för HK-fans.

Extra bonus för sluttexterna som förkunnar: ”No animals were hurt or dead during making of this film” – det vill säga att under tiden som man tillverkade filmen, så fanns det inga skadade eller döda djur. Alls. I världen.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud