| Subcribe via RSS

Summer Wars

mars 12th, 2011 | Postad i Anime, Film, Sci-Fi av H

Cybervärlden OZ är en plats ungefär som om du skulle kombinera Facebook och Virtual Reality med allt innehåll på hela Internet. Det är ett system där du kommunicerar med allt, från affärer till hela länders administration. Allting finns där.

En ung kille vid namn Kenji är mattesnille och jobbar extra med OZ som en lågt rankad systemadministratör. En dag kommer tjejen Natsuki in i skolans datarum där Kenji och hans kompis jobbar och erbjuder en av dem ett jobb. Denne ska följa henne till hennes släktträff för att låtsas vara hennes pojkvän. Kenji får jobbet mer eller mindre mot sin vilja.

Väl på plats får Kenji ett mystiskt SMS med en matematikgåta. Utan att tänka speciellt mycket på det räknar han ut svaret, och vaknar nästa morgon med nyheten att hans OZ-konto hackat hela systemet och börjar ställa till med problem överallt.

”Summer Wars” är en lagom underhållande animerulle som har lite kul idéer och som balanserar bra mellan humor, allvar, action och science fiction. Resultatet är godkänt men bjuder inte på mycket att tänka på. Av regissören bakom ”The girl who leapt through time”.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud