| Subcribe via RSS

Resident Evil

mars 23rd, 2011 | Postad i Action, Film, Sci-Fi, Skräck/Rysare av J

Jag antar att varenda jävel har sett de tre första filmerna i den här serien så det blir inte några långdragna recensioner utan mer kortare återblickar för att friska upp minnet (iaf för min del). Nåja, kort resumé först:

I början av 2000-talet var Umbrella-koncernen ett av världens mäktigaste företag i världen. Okänt för världen berodde deras framgång på hemliga experiment som utfördes i ett underjordiskt laboratorium – kallat Kupan – där nya vapen, i form av olika virus, skapades och testades. Men efter en incident, med resultatet att ett virus kommer ut i Kupan, får centraldatorn – Röd Drottning – fnatt och stänger in all personal, för att sedan gasa dem till döds. Ett militärteam, ägda av Umbrella, skickas in för att stänga av datorn och isolera viruset. På vägen in tar de med sig agenterna som vaktat den hemliga ingången till Kupan, som dessvärre lider av minnesförlust tack vare gasen som också släpptes ut i huset. Väl nere i Kupan finner de resultatet av viruset som spred sig där nere…

Den första Resident Evil filmatiseringen är helt okej i mitt tycke. Effekterna är ganska utdaterade och makeupen kunde ha varit lite slibbigare, men actionbitarna är rätt bra och tempot är ganska högt större delen av filmen. Skådisarna är bra och Jovovich är snygg as usual (och visar för övrigt lite av tuttarna i början av filmen för er som har missat det!).

Jag tycker iaf att den första Resident Evil filmatiseringen är helt okej, även om den kanske kunde ha varit lite mer trogen till spelet. Vad vet jag. Nästa.

1 Comment

One Response to “Resident Evil”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Resident Evil: Retribution Says:

    […] gärna recensionerna på de tidigare Resident Evil filmerna också: 1, 2, 3, 4 (J) och 4 (H). Tags: 2012, Action, Film, Michelle Rodriguez, Milla Jovovich, Paul W.S. […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud