| Subcribe via RSS

Resident Evil: Apocalypse

mars 23rd, 2011 | Postad i Action, Film, Sci-Fi, Skräck/Rysare av J

Resumé av Resident Evil nummer 2 nu då:

En av de två som överlevde och tog sig ut ur Kupan – Alice (Milla Jovovich) – vaknar upp på en av Umbrella-koncernens forskningscenter i Raccoon City och upptäcker snabbt att hennes värsta fasor har inträffat; personal ifrån Umbrella har öppnat dörren till Kupan och har släppt ut T-viruset och de vandrande döda som fanns där inne, med resultatet att hela staden har blivit övertagen av de odöda. Hela staden har blivit satt i karantän och det verkar vara helt omöjligt att ta sig ut ur staden.. eller?

Alice slår sig ihop med snuten Jill Valentine (Sienna Guillory) och Umbrella soldaten Carlos Oliveira (Oded Fehr) för att försöka leta reda på dottern till Dr. Ashford (Jared Harris), som verkar sitta på information om hur de kan ta sig ut ur staden innan Umbrella förintar alla spår av deras experiment. Som om inte de inte hade nog med problem ställs gruppen även inför en större, starkare och farligare fiende än de tidigare stött på…

Ska jag vara ärlig så tycker jag faktiskt att Resident Evil: Apocalypse är lite bättre än den första filmen, mycket tack vare att det är ett lite högre tempo och lite mer action. Det händer lite mer och filmen rör på sig lite mer än den första som känns lite halvsölig i början – dessutom är det fler zombies och fler som blir tuggade på! YAY!

Effekterna är lite, lite bättre (inte mycket), men känns fortfarande rätt utdaterade. Skådisarna gör bra insatser. Jovovich är fortfarande het och visar tuttarna på slutet av filmen, medans Guillory är nästan (i min mening) hetare. Ehrm, nåja. Storyn är rätt klichée och tillför inget speciellt i zombie-genren.. vi har sett det hela så många gånger att det inte räcker till med tio fingrar och tår att räkna på helt enkelt.

Visst, filmen är fan inte felfri – verkligen inte – men jag gillar den. Det är lite högre tempo, mer zombies, mer action och två snygga brudar i huvudrollerna. Vad mer kan man begära av en sån här typ av film? Nästa.

1 Comment

One Response to “Resident Evil: Apocalypse”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Resident Evil: Retribution Says:

    […] gärna våra recensioner på de tidigare Resident Evil filmerna också: 1, 2, 3, 4 (J) och 4 (H). Tags: 2012, Action, Film, Michelle Rodriguez, Milla Jovovich, Paul W.S. […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud