| Subcribe via RSS

Rampage

april 11th, 2011 | Postad i Action, Film av J

Bill Williamson (Brendan Fletcher) är en helt vanlig amerikansk kille som bor hemma hos sina föräldrar fortfarande och jobbar som bilmekaniker. På ytan är allting frid och fröjd, men innuti Bill gror någonting. Någonting som är på väg ut. Med hjälp av sin vän Evan Drince (Shaun Sipos) att skaffa fram material bygger Bill en metallrustning och beväpnar sig – för att sedan bege sig ut på ett härjningståg i staden han bor i.

Tycka vad man vill om Uwe Boll, men på sistone har faktiskt karln visat att han faktiskt kan göra en och annan bra film – och Rampage är faktiskt en av dem. Bortser vi ifrån den helt otroligt tråkiga inledningen av filmen, den skakiga kameran (som för övrigt gör att man kan börja fundera om kameramannen var full under inspelningen) och en och annan uselt gjord CGI-effekt så är filmen faktiskt underhållande. Fletcher’s karaktär ger (iaf till en början) inget som helst motiv till varför han beger sig ut på gatorna och skjuter folk.. och det ser lite ut som att han faktiskt inte kunde ha brytt sig mindre – vilket gör att jag som actionälskare jublar.

Hade det inte varit för de där små, men sjukt irriterande, elementen i filmen som gör att jag får gråa hår så hade det här varit en fullpottare utan tvekan och den hade även fått en rekommendation ifrån min sida. Fast, eh.. den är klart sevärd, men samtidigt ingenting jag vill rekommendera. Duglig lördagsunderhållning med en påse chips och kall läsk – helt enkelt.

4 Comments

4 Responses to “Rampage”

 1. Vrångmannen Says:


 2. J Says:

  Härligt inlägg Vrångmannen!


 3. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Rampage Says:

  […] och det är en sjuhelvetes massa action samt en dos skön humor. Rekommenderas till alla. Läs också J:s recension av filmen. Tags: 2009, Action, Brendan Fletcher, Film, Uwe Boll No Comments Share/Bookmark This entry […]


 4. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Rampage: Capital Punishment Says:

  […] gärna min gamla recension av Rampage och H’s recension av den […]


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud