| Subcribe via RSS

Paranormal Activity 2

mars 28th, 2011 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Daniel Rey (Brian Boland) kommer tillsammans med sin fru Kristi (Sprague Grayden) hem med deras nyfödda son Hunter (bröderna William Jean och Jackson Xenia Prieto) till deras hus i Carlsbad, Kalifornien. Ett par dagar senare inträffar ett inbrott i huset, men ingenting verkar ha blivit stulet. I ett försök att slippa fler inbrott installerar familjen övervakningskameror som spelar in allting som inträffar i huset på en inspelningsbar digitalbox. Deras spansktalande nanny Martine (Vivis Cortez) påstår dock att det inte handlar om något inbrott, utan om att huset är hemsökt av ett demoniskt väsen och familjen börjar sakta men säkert att bli varse om att hon kanske har rätt…

Jag hade inga som helst förhoppningar på Paranormal Activity 2 och jag känner nu i efterhand att jag egentligen borde ha kikat igenom den första filmen innan jag tittade på den här, men… varför titta på två skitfilmer i rad? Visserligen var den första filmen okej för vad den var, men tvåan (som för övrigt inte är en uppföljare utan en fucking prequel) var ren waste of time. Precis som i ettan tar det låååååååååång tid innan någonting överhuvudtaget inträffar som kan klassas som intressant (närmare 40 minuter i det här fallet), innan dess är det mest en massa ointressant kackel och några småsaker som inträffar här och där.. som iaf jag inte kan klassa som otäckt.

De ”läskiga” moment som inträffar i filmen är.. well.. de är inte läskiga överhuvudtaget, utan bara förutsägbara och klichéefyllda. Om man nu aldrig har sett en skräckfilm i hela sitt liv KAN de iofs vara läskiga, annars.. nej. Inte en chans. No way. Filmen är bara en lång resa mellan punkt A och B utan några som helst överaskningar helt enkelt.

Skådisarna gör ett hyfsat jobb, medans deras karaktärer känns ganska standard och rent av dumma i huvudet emellanåt. Katie Featherston och Micah Sloat (som medverkade i den första filmen) återvänder i sina respektive roller och – innan jag begrep att det här var en prequel – satte detta myror i huvudet på mig. Varför inte göra det hela väldigt, väldigt klart för tittaren att det här är en PREQUEL och inte en direkt UPPFÖLJARE till den första filmen? Idioter.

Eh… nä. Jag nöjer mig så. Paranormal Activity 2 nådde verkligen till mina förväntningar jag hade, dvs en urmjölkning av ett koncept som redan till en början var helt värdelöst och totalt oläskigt som dessutom avverkade varenda klichée i ”boken” som finns. Pfft, dynga. Skippa och se någonting annat för guds skull.

Men om du nu råkar vara en av de (töntar) som blivit rädd för Paranormal Activity filmerna och faktiskt gillat dem kan du vara lugn; det kommer en tredje film senare i år (enligt IMDB) – där Featherson tydligen ska återgestalta sin roll igen. Läs gärna min halvsågning av den första filmen och min sågning av dess rip-off ifrån The Asylum; Paranormal Entity.

3 Comments

3 Responses to “Paranormal Activity 2”

 1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Paranormal Activity 4 Says:

  […] gärna mina tidigare recensioner av Paranormal Activity 1, 2 och 3, samt The Asylum’s rip off Paranormal […]


 2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Paranormal Activity 3 Says:

  […] gärna mina recensioner på Paranormal Activity och Paranormal Activity 2 också. Och har du lite mer tid över kan du ju också spana in min recension av The Asylum’s […]


 3. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Paranormal Activity: The Marked Ones Says:

  […] gärna mina recensioner av 1an, 2an, 3an och 4an […]


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud