| Subcribe via RSS

Shoot ’Em Up

november 5th, 2007 | Postad i Action, Film av H

Shoot 'Em UpKommer ni ihåg Crank? Jag beskrev den såhär: ”80 minuter hård action i 2000 kilometer i timmen. Inte en sekund bromsar filmen ner utan vräker på med biljakter, slagsmål, skottlossning, sex och massor av (hyfsat sjuk) humor i ett hysteriskt tempo.” Shoot ’Em Up kan nästan få exakt samma beskrivning.

Handlingen är svår att summera, och jag vet inte ens om det är värt besväret. I åtminstone första halvan vet man inte vilka alla egentligen är, och vad de är ute efter. Hela filmen är bara en extremt underhållande övning i att ta varje actionfilmskliché och vrida upp den till elva. Det är överdrifter och osannolikheter i mängder som bara går att mäta i kubikenheter, och det vet Shoot ’Em Up – det är därför filmen finns till.

Clive Owen spelar huvudrollsinnehavaren som envisas med att mörda folk med morötter och vräka ur sig hiskeliga one-liners. Paul Giamatti är skurken, och Monica Bellucci spelar den ammande horan.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud