| Subcribe via RSS

Recensionsarkivet: Mannaja

november 17th, 2007 | Postad i Action, Film av H

Jag har fortfarande inte sett någon ny film sen sist, så jag drar fram en recension ur arkivet. Den här gången om en film som släpps på DVD i Sverige på onsdag:

MannajaNån gång på 80-talet såg jag en western. Det enda jag kom ihåg från den var titeln och öppningsscenen där prisjägaren Mannaja fångar en skurk genom att hugga av honom handen med sin kastyxa. Jag sprang på filmen på nätet och bestämde mig för att se om den.

1977 var spagettiwestern-eran på väg bort. I Italien producerade man fortfarande högvis med film att packa biograferna med, och de flesta av de filmerna var ganska lika varandra. Mannaja, även känd som A Man Called Blade, räknas som en av de mest minnesvärda filmerna från den tiden. Filmen totalförbjöds på bio i Sverige 1978, men fanns ändå på video under 80-talet.

Blade rider in till en stad vid en silvergruva för att hämta belöningen på skurken han fångat. Han upptäcker att staden inte har någon sheriff, det råder spritförbud och gruvarbetarna är sjuka av dammet från arbetet. Direkt hamnar han i slag med gruvägarens hantlangare, och Blade verkar ha något mer i baktanke än arbetarnas välfärd när han försöker ta sig fram och konfrontera ägaren…

Det här är en riktigt bra klassisk spagettivästern, den har slagsmål, skottlossning, folk som flyger av hästar och soundtracket! Soundtracket!!

Betyg: 7.5 av 10.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud