| Subcribe via RSS

Halloween (1978, Blu-ray)

maj 3rd, 2011 | Postad i Film, Skräck/Rysare av H

Halloween. Ja, den känner ni ju till. Känns bara dumt att säga nåt om filmen.

Jag vet inte om ni haft oturen att bli pålurade den svenska DVD:n från Atlantic, men det är en horribel historia. Blu-rayen från Anchor Bay är dock finfin, och en liten men ack så talande jämförelse ser ni här:

Nåväl. Bild och ljud på filmen är toppen, och det är svårt att förstå hur en över 30 år gammal lågbudgetfilm kan se så bra ut. Vissa har fått spel över att originalets blåfärgade nattscener och orangefärgade dagscener har fått ett mer naturligt utseende, men fuck you, det här ser bättre ut.

Den medföljande dokumentären ”A cut above the rest” är riktigt bra och berättar väldigt utförligt det mesta man kan tänkas vilja veta om filmens uppkomst och historia. Kort sagt, en skiva att rekommenderas till alla!

1 Comment

One Response to “Halloween (1978, Blu-ray)”

  1. Vrångmannen Says:

    Jag har Anchor Bays 2-disc 25th Anniversary Edition av den här klassikern på DVD. Den är späckad med extramaterial (bl.a dokumentären du nämner). Tycker den ser bra ut men Blu-rayreleasen är nog snäppet värre 🙂


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud