| Subcribe via RSS

Hobo With A Shotgun

april 22nd, 2011 | Postad i Action, Film, Komedi av J

En luffare (Rutger Hauer) anländer till en ny stad för att försöka finna lyckan i att starta en gräsklipparfirma, men blir istället bemött av kaos och kriminalitet. Det dröjer inte länge förrän luffaren får nog av hur den lokala maffian styr och ställer i staden och bestämmer sig för att ta tag i saken med egna händer på det bästa sättet han själv vet – med ett hagelgevär.

Under tiden som Hobo With A Shotgun rullar på dyker ord så som rå, övervåldsam, överdriven, blodig, orealistisk och hyfsat komisk upp i mitt huvud – för det är just vad den här filmen är. Storyn är en ren ursäkt för att visa Rutger Hauer gå lös med ett hagelgevär och dela ut rättvisa, patron för patron, på så blodiga sätt som möjligt – mer eller mindre. Skämten i filmen är hyfsat skojiga men har också en ganska svart och grov ton över sig (exempelvis en scen där en skolbuss är involverad……).

Hobo With A Shotgun må vara en skruvad, orealistisk och övervåldsam trashrulle i sann exploitationstuk, men jag gillar den. Klart sevärd och rekommenderas varmt till de hårdnackade actionfansen där ute som vill se någonting riktigt överdrivet (även om den inte riktigt når ända fram till t ex Planet Terror på just den punkten).

1 Comment

One Response to “Hobo With A Shotgun”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Hobo With A Shotgun Says:

    […] Läs också J:s recension här. […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud