| Subcribe via RSS

Psalm 21

maj 3rd, 2011 | Postad i Film, Skräck/Rysare av H

Det var egentligen inte så att jag skulle skriva en recension av Psalm 21 nu, men när jag läste detta blogginlägg på filmforum.se så kände jag mig manad att svara. Svaret blev dock så pass omfattande – och så orkar jag inte med att behöva diskutera saken med dem, jag vill vara OEMOTSAGD SÄGER JAG – så jag postar mitt svar här istället och låtsas att det är min recension.

Läs som sagt först blogginlägget på filmforum.se. Mitt svar:

”Eller så är det bara så att filmen egentligen inte alls är en skräckis, utan bara ytterligare en tråkig psykesskildring iklädd vargakläder. Se ”Storm”, ”Jacob’s Ladder” m.fl skräpfilmer. Filmer där egentligen inget läskigt faktiskt händer utom i någons huvud. Att scen efter scen staplas där någon har syner, flashbacks eller inbillade spökvisiter må vara spänningshöjande, men är i slutändan billiga berättargrepp för att täcka över att den egentliga historien inte alls är spännande.

Låt den rätte komma in och The Shining, som du själv jämför med, har faktiska fysiska skräckelement utöver den psykologiska skräcken, något som Psalm 21 nästan helt saknar och det den har är handlingsmässigt i princip försumbart.

Filmen faller dessutom som ett korthus i den patetiska finalen där prästen konfronterar sitt förträngda förflutna och befriar sig från religionen med ett tal som inte har det minsta med filmens handling att göra.”

Läs också J:s recension av filmen här.

2 Comments

2 Responses to “Psalm 21”

  1. Vrångmannen Says:

    Fuckin’ a! Fast den är ännu sämre.


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » 2011: The Avslutning Says:

    […] Psalm 21: “inte alls en skräckis, utan bara ytterligare en tråkig psykesskildring iklädd vargakläder. […] där egentligen inget läskigt faktiskt händer utom i någons huvud. […] billiga berättargrepp för att täcka över att den egentliga historien inte alls är spännande.” […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud