| Subcribe via RSS

Species III

maj 9th, 2011 | Postad i Film, Sci-Fi, Skräck/Rysare av J

Eve (Natasha Henstridge) är död… tror man. Hon är emellertid i allra högsta grad levande och under transporten till en anläggning där hennes kropp ska undersökas och sedan brännas föder hon en liten flicka, för att i nästa stund bli dödad av ett halv-blod – hälften människa, hälften utomjording. Dr. Abbot (Robert Knepper) tar flickan med sig och ett par dagar senare har den lilla flickan utvecklats till en vuxen kvinna, som ges namnet Sara (Sunny Mabrey).

Abbot har i åtanke att framställa ett perfekt DNA igenom att använda sig av Sara’s ägg och därigenom vinna Nobelpriset. Han bjuder in studenten Dean (Robin Dunne) till att bli hans assistent och att dela med sig av forskning och framtida belöningar. Samtidigt försöker Sara att hitta en perfekt partner för att kunna para sig. Dessvärre är fler ute efter Sara och hennes perfekta gener – halv-blodena, som riskerar att dö om de råkar ut för en mänsklig sjukdom…

Species III är inte speciellt bra. Den är trög som satan och speltiden är på tok för lång. Närmare 1 timme och 50 minuter är alldeles för lång speltid för den här typen av film. Under stora delar av filmen inträffar det nästintill ingenting och man sitter bara och väntar på att något ska inträffa. Det hade helt enkelt varit mer givande att sitta och stirra på en avstängd skärm än att se större delen av den här filmen. Skådisarna är väl hyfsade. Lika så är effekterna. De fungerar för den här typen av produktion helt enkelt. Storyn och händelseförloppet är så sjukt tråkiga att jag tappade intresset ett flertalet gånger under filmens gång.

Gillar man den första och/eller den andra filmen lär man bli besviken på den här filmen iaf. Det är alldeles för mycket kackel och alldeles för lite verkstad – helt enkelt.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud