| Subcribe via RSS

Zone Of The Dead

april 30th, 2011 | Postad i Action, Film, Skräck/Rysare av J

Interpolagenten Mina Milius (Kristina Klebe) har fått i uppdrag att tillsammans med den erfarne interpolagenten Mortimer Reyes (Ken Foree) och kriminalaren Dragan Belic (Miodrag Krstovic) – som även är en gammal vän till Reyes – att övervaka en transport av en farlig brottsling (Emilio Roso) till Belgrad, Serbien. När gruppen anländer till den serbiska industristaden Pancevo märker de dock snabbt att allting inte är som det ska. Stadens invånare har blivit muterade till köttätande zombies efter att en biologisk gas läckt ut i staden och för att ta sig ifrån staden levande måste Reyes, Milius och Belic slå sig ihop med fången de eskorterar, som verkar veta hur problemet ska tacklas…

Efter att ha läst lite recensioner på IMDB hade jag rätt små förhoppningar på Zone Of The Dead, men nu när jag har sett den så måste jag säga att den faktiskt var helt okej. Det är inte ett mästerverk, men det är inte heller en sunkbomb från helvetet. Det är härligt att se Ken Foree axla en av huvudrollerna i en zombierulle igen och de har så klart slängt in en del referenser till Dawn Of The Dead (där Foree medverkade, både i originalet och remaken) – med bland annat ett tal av Foree som påminner om hans tal i Dawn. Jag trodde helt seriöst att han skulle säga den klassiska repliken ”When there is no more room in hell, the dead will walk the earth.” ifrån Dawn i slutet av hans tal, men istället fick jag ”Hell is going to overflow, and the dead will rise forever.” – vilket fungerade rätt bra också.

Skådisarna utöver Foree fungerar, bortsett ifrån någon enstaka idiot som inte borde ha fått vara med i filmen. Effekterna och makeupen ser helt okej ut och ett par blodiga scener är inkluderade. Storyn är så klart en klichéebomb och den inbitne zombiefilmstittaren borde kunna räkna ut bara en stund in i filmen hur det hela kommer sluta.

Så till det jag inte gillade med filmen; skakig kamera, långdragen till och från och en irriterande idiot som spelade över något fruktansvärt. Den skakiga kameran har börjat bli allt vanligare i skräckfilm har jag märkt och både jag och H har gnällt en hel del om just detta fenomen. Kameran skakar iaf inte loss så fort något av intresse ska inträffa i filmen, men det förekommer här och där, vilket försämrar filmen i mina ögon. Filmen blir bitvis väldigt långdragen och speltiden kunde lätt ha saxats ner iaf 20 minuter för att få lite mer krut i rullen. Under ett parti i filmen satt jag faktiskt och funderade på om jag skulle få se några zombies överhuvudtaget. Och den irriterande idioten som spelar över är någon dåre (jag uppfattade aldrig hans namn) som springer runt och skriker en massa hallelujah-snack och ser riktigt uselt dubbad ut när han snackar. Jisses.

Nåja. Zone Of The Dead är en okej zombierulle att titta igenom iaf och det var riktigt nice att se Foree i en zombiefilm igen – speciellt då han gjorde ett sånt där mästerligt tal bara han kan få till.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud