| Subcribe via RSS

Kiss Kiss Bang Bang

februari 7th, 2006 | Postad i Action, Film, Komedi av H

Kiss Kiss Bang BangShane Black skrev Dödligt Vapen, Den Sista Scouten och Long Kiss Goodnight. Av nån anledning så är han ”the hottest screenwriter around towards the end of the 80s and the beginning of the 90s” (Empire) på grund av det, men han fick onekligen ordentligt betalt. Nu har han efter ett 6-årigt uppehåll inte bara skrivit utan även regisserat Kiss Kiss Bang Bang.

Robert Downey Jr är en småtjuv som efter ett misslyckat inbrott råkar fly från polisen rakt in i en provspelning för en film. Han får såklart rollen på plats och sätts att studera sin roll som privatdetektiv hos Val Kilmer. Resultatet blir nån slags dumintellektuell thrillerkomedi som jag tyckte blev riktigt bra. Downeys berättarröst är komiskt hyperaktiv och disträ, och svängarna i mysteriet kräver en del koncentration för att man ska hänga med, men jag hade roligt och skrattade en hel del.

1 Comment

One Response to “Kiss Kiss Bang Bang”

  1. Helt Perfekt Glob » The Long Kiss Goodnight Says:

    […] man annars säga om killen som skrev Dödligt Vapen, Den Sista Scouten, Den Sista Actionhjälten, Kiss Kiss Bang Bang – och inget mer. På över 20 år. Snacka om att jobba i […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud