| Subcribe via RSS

Decampitated

april 28th, 2011 | Postad i Film, Komedi, Splatter av J

Sju stendumma vänner bestämmer sig för att bege sig ut i den ökända DeCamp skogen under en helg för att campa. Dessvärre sullar de så klart till det och pajar bilen och blir strandade mitt ute i ingenstans. I ett försök att hitta en telefon beger de sig längre in i skogen de befinner sig i och råkar stöta på skogens ökände invånare; Myles DeCamp – ett psyko som har en blodad tand för upphackade idioter som inkräktar i hans skog och som gladeligen tar hand om sina besökare på det blodigaste sättet som är möjligt.

Aaaah… återigen en klassiker för min del. Decampitated är en fin splatter-komedi med inslag av slashergenren i sig som släpptes av inga mindre än Troma – hallelujah! Min VHS-release av Decampitated har rullat många, många gånger i diverse olika VHS-spelare och det är en av mina absoluta favoritfilmer ifrån Troma (och den ligger rätt högt upp på listan över Bästa Filmer Ever listan också så klart).

Effekterna är härligt sunkiga och lågbudgetaktiga, men ack så välgjorda för den här typen av film. Blodet skvätter åt alla håll i lagoma mängder och mordoffrena är några av de segaste offren vi troligtvis har och kommer att få skåda i en film – vilket också bidrar en del till komiken i filmen. Filmens humoristiska sida är i rätt typisk Troma-stil och bygger mycket på slapstickhumor alá Army Of Darkness och framkallar en hel del gapskratt. Skådisarna är sjukt bra och framställer verkligen karaktärerna som om de är lobotomerade från födseln, vilket så klart bidrar även det till den komiska sidan.

Nåja. Decampitated är en sjukt underhållande liten film från Troma och är något jag rekommenderar starkt. Se den. Nu. NUUUUU.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud