| Subcribe via RSS

Redneck Zombies

maj 29th, 2011 | Postad i Film, Komedi, Splatter av J

Efter att nästan ha kört av vägen mitt ute i ingenstans lyckas en militär tappa en tunna med radioaktiva ämnen – som tas i beslag av ett gäng urblåsta bonnläppar. I tron om att tunnan innehåller hembränt kör de ut burkar till de närliggande hushållena för försäljning och dricker sedan av sörjan själva – varpå de förvandlas till blodtörstiga zombies.

Samtidigt vandrar en grupp stadsbor runt i de närliggande skogarna för en skön och avkopplande campingtur med sprit och marijuana. Dessvärre stöter de så klart på bonnläpparna som druckit av den radioaktiva sörjan och den sköna och avkopplande helgen förvandlas till en kamp på liv och död.

Om man har sett Redneck Zombies så vet man vad det är för typ av film. Har man inte sett filmen så borde man kunna räkna ut vad det är för typ av film bara genom att läsa titeln. Det är ultra lågbudget splatter ifrån slutet av 80-talet som lämnar en unken avsmak av usel skitfilm kvar i tankarna ett bra tag efter att man sett filmen.

Skådespelarinsatserna existerar inte. Effekterna får Bad Taste att likna någonting som borde ha fått en Oscar för bästa effekter. Storyn är så klart ett skämt och bör inte tas på allvar någonstans. Filmens gore-del är ganska hög en bit in i filmen och humorn är, faktiskt, ganska skojig bitvis (filmen framkallar faktiskt ett par rejäla gapskratt ärligt talat).

Redneck Zombies är ingenting man bör eller ska se, det är egentligen någonting man borde hålla sig långt ifrån såvida man inte är en entusiast av blodiga ultra lågbudget filmer – som jag ibland kan känna att jag är. Hrm. Den är helt enkelt så dålig så att den faktiskt blir ”bra”. Nåja. Jag avslutar iaf med en konversation ur filmen som får mig att garva rätt gott:

– Vart ska du?
– Jag ska gå och fiska.
– Har du mask?
– Ja, men jag ska gå ändå.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud