| Subcribe via RSS

Phantom of the Paradise

december 15th, 2007 | Postad i Drama, Film, Musik av H

Phantom of the ParadiseSwan är en demonproducent vars like världen aldrig sett. Han har till och med uppfunnit hela musikgenrer. När den eccentriske mannen håller en audition för att hitta premiärlåten till sin nya klubb Paradise, finner han den hos artisten/kompositören Winslow Leach. Swan lurar av Leach hans noter, men när Leach avslöjar planen blir han jagad och svårt deformerad i flykten. Han återvänder bakom en mask, och de båda skriver ett demoniskt kontrakt. Leach skriver en kantat baserad på Faust till sångerskan Phoenix’ vackra röst, medan Swan i hemlighet gör om det hela till en rockopera.

Om jag inte visste det från början skulle jag aldrig i mitt liv kunnat gissa att Brian De Palma gjort Phantom of the Paradise. Det är mer som en återhållsam John Waters-film, kanske korsat med lite Terry Gilliam och lite 70-tals David Bowie. Det är smått psykedeliskt, men absolut en sevärd och underlig liten film.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud