| Subcribe via RSS

Chrome Hearts (aka Chopper Chicks In Zombie Town)

maj 29th, 2011 | Postad i Film, Komedi, Skräck/Rysare av J

Bikergänget Cycle Sluts, ledda av flatan Rox (Catherine Carlen), rullar in i den lilla ökenhålan Zariah för att tanka, ta sig ett par järn och få sig ett skjut eller två innan de ska vidare. Det dröjer emellertid inte länge förrän de får lokalbefolkningen emot sig och som om det inte vore nog har den galne vetenskapsmannen Ralph Willum (Don Calfa) haft för sig experiment på de döda, vilket har förvandlat dem till zombies – för att sedan använda dem att hämta ut radioaktiva och värdefulla ämnen ur gruvan åt honom. Dessvärre lyckas zombierna ta sig ut ur gruvan och det verkar som att Cycle Sluts är Zariah’s enda hopp…

Den här filmen är vad man kan vänta sig av en Troma release från sent 80-tal; sunkiga effekter, halvtaskigt skådespeleri, en del cheesiga skämt, småtöntig dialog då fruntimmrena i filmen försöker verka stenhårda och en stank av B-film över hela produktionen. Händelseförloppet i filmen är sisådär – det tar ett tag innan det händer något och när det väl börjar hända något så är det inte fruktansvärt intressant heller.

De som agerar zombies ser inte speciellt övertygande ut (varken makeup mässigt eller deras agerande) och ser mer ut som en bunt fyllskallar efter en hård fredagkväll än något annat. Tjejerna som spelar bikers är väl rätt hyfsade, men det hela blir bara ytterst cheesigt när de försöker agera stenhårda bikerbrudar. Den mest sevärda (vad jag tycker iaf) är Calfa – även om hans karaktär ska vara filmens bad guy så är han så goofball och fular mest runt (hans ansiktsuttryck emellanåt är helt oslagbart komiskt). En till sak som bör nämnas med den här filmen är att Billy Bob Thornton (ni vet han i Bandits och Bad Santa?) hade en tidig roll i den här filmen – även om den var rätt liten.

Effekterna är som sagt sunkiga och ser allt för ofta plastiga ut. Blodet ser väldigt vattnigt ut och är inte övertygande någonstans – fast detta bidrar lite till den komiska aspekten med filmen också. Makeupen ser (som jag nämnde här ovanför) inte övertygande ut överhuvudtaget och personligen tycker jag att ”zombierna” ser väldigt tama ut. Det är dessutom lite intressant att samma zombie dör runt 4 – 5 gånger under filmens gång (ungefär som i House Of The Dead) – hur nu detta kan inträffa.

Mja. Jag sätter punkt där. Chrome Hearts (eller Chopper Chicks In Zombie Town som den troligtvis är mest känd som) är inte direkt en bra film, men den har ett par ljuspunkter (t ex Calfa) här och där – men det är absolut inte en film man måste se, även om man är en zombiefilmstittare.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud