| Subcribe via RSS

I Am Omega

december 22nd, 2007 | Postad i Action, Film av H

I Am OmegaDavid Michael Latt, delägare och producent hos filmbolaget Asylum, säger i senaste numret av Empire:

Our War Of The Worlds cost half a million, Spielberg’s cost $250 million. Are you going to be 500 times more entertained by the Spielberg version? Probably not.

Asulym, som ligger bakom filmer som Snakes On A Train, Pirates of Treasure Island, The Da Vinci Treasure och Transmorphers (som jag fortfarande försöker se klart), fortsätter på inslagen väg. I Am Omega (en kombination av titlarna I Am Legend och The Omega Man) innehåller några enkla grunddrag från de andra filmerna, samt en bråkdel av deras budget.

Vi får billiga specialeffekter, oväntat hög (men ändå rätt låg) kvalitet på skådespeleriet, och tillräckligt mycket action för att förlåta ett skrangligt manus. Även om storyn i Omega skiljer sig rätt mycket mot Legend, så är ju ändå en jämförelse på plats.

Legends scenografi är svårslagen, men Omega löser det genom att låta filmen utspelas i (och mestadels utanför) en mindre stad där det redan är sand överallt så ingen ”set dressing” krävs. Will Smith gör ett hyfsat trovärdigt och välspelat porträtt av en man i psykiskt upplösningstillstånd, medan Marc Dacascos mest bara kör actionhjälte-stilen och kör bil och sparkar ner folk utan nämnvärda problem trots att han är skjuten i benet.

Legend fokuserar starkt på virusepidemin, och monstren det skapat kommer bara ut på natten eftersom de inte tål UV-strålning. I Omega är viruset mest en sidogrej, och en attack kan ske i stort sett när som helst för att maximera actioninslagen. Smith är direkt inblandad i viruset och jobbar hårt på ett motgift, medan Dacascos tycker att dynamit är en bra lösning.

Är I Am Omega en bra film? Nej, nej. För Guds skull, inte alls. Det här är äkta B-film, exploativ lågbudget för att fylla ut videohyllorna och mätta marknaden hos mindre nogräknade tittare som kanske inte ens förstår att det inte är den riktiga filmen de ser.

Men är I Am Legend ”500 gånger mer underhållande”? Hell no. Jag kanske garvar åt tarvliga effekter och kliar mig förbryllat i huvudet ibland, men i slutändan ser jag tveklöst hellre om Omega.

1 Comment

One Response to “I Am Omega”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Last Man On Earth Says:

    […] gärna också min recension av The Asylums version, I Am Omega med Marc Dacascos. Tags: 1964, Film, Richard Matheson, rysare, Vincent Price No Comments […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud