| Subcribe via RSS

The Eight Diagram Pole Fighter

december 27th, 2007 | Postad i Film, Martial Arts/Kung-Fu av H

The Eight Diagram Pole FighterFamiljen Yangs sju söner och deras far hamnar i ett bakhåll och endast femte och sjätte brodern överlever. (De har tydligen inga namn, utan benämns enligt nummer filmen genom.) Sjätte brodern återvänder hem i psykos och fortsätter att stundtals anfalla allt och alla som om han är kvar i striden. Femte brodern (Gordon Liu) försöker bli munk men möter motstånd i templet där man tycker att han är för mordisk. Anfallet leddes av Pan Mei, som försöker befläcka och stoppa Yang-familjen så han kan styra över området. Eller nåt sånt iaf. Mamma Yang, åttonde och nionde systern försöker lösa situationen.

The Eight Diagram Pole Fighter är en av de mer kända Shaw Brothers-filmerna, och till dess fördel är den hyfsat originella handlingen, och flertalet av actionscenerna är rätt så fyndiga. Nackdelarna är få – några rejält brutala klipp mot slutet känns onödiga – men jag tycker det är svårt att engagera sig i storyn, och det är på tok för lite action med systrarna.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud