| Subcribe via RSS

2007: The Avslutning

december 29th, 2007 | Postad i Film, Tips, TV, Övrigt av H

Jaha, eftersom jag skippade att skriva ett halvårsavslut så är jag så illa tvungen att skriva en helårslista för att ni ska kunna sova gott om natten. Men kom ihåg att listan nedan bara innefattar material som haft premiär under 2007 (på ett ungefär iaf) och att alla äldre filmer och tv-serier inte innefattas. Ni måste helt enkelt läsa hela bloggen slaviskt.

Bäst film:

Apocalypto: ”låt dig inte luras av den storslagna ytan, det här är egentligen bara extremt påkostad (och blodig) underhållningsaction.”

Black Sheep: ”en kul liten halv-B skräckkomedi med flera roliga poänger och inte allt för överdrivet blodiga scener. Specialeffekterna kommer från WETA, men ser mer Braindead ut än Sagan Om Ringen – och det är ju lite roligare tycker jag.”

Blades Of Glory: ”en mycket underhållande komedi med Will Ferrell i högform.”

Children Of Men: ”Det här är en mycket bra film, helt enkelt. Den är spännande precis hela tiden, och välgjord och välspelad. Jag kan rekommendera den urskiljningslöst till alla. Till och med Michael Caine är bra i den.”

En Obekväm Sanning: ”Al Gore berättar att vi sabbar planeten och ber oss att källsortera och cykla. Do it.”

Event 16: ”en nyzealändsk nollbudget-scifi som faktiskt är riktigt hygglig. Visst är skådespeleriet ofta rejält styltigt, men som hemmagjord film betraktat är både specialeffekter och manus imponerande.”

Fido: ”en mycket underhållande, kolsvart och något blodig satir. Jag skrattade ofta och satt filmen genom med ett stort flin i ansiktet. Rekommenderas starkt!”

Grindhouse (Planet Terror): ”filmen lämnar ord som ”total överdrift” hostande i dammet bakom sig. Det är ohyggligt underhållande helt enkelt, och om du vill att film åtminstone ska vara någorlunda realistisk så kan du leta där borta på ”world cinema”-hyllan. Rodriguez visar att han faan vet var skåpet ska stå”

Shoot Em Up: ”Hela filmen är bara en extremt underhållande övning i att ta varje actionfilmskliché och vrida upp den till elva. Det är överdrifter och osannolikheter i mängder som bara går att mäta i kubikenheter, och det vet Shoot ’Em Up – det är därför filmen finns till.”

Stranger Than Fiction: ”en mycket bra film. Den är rolig, dramatisk, sorglig, vacker och allt sånt.”

The Bodyguard 2: ”En stor mängd action med fighter, skottlossning och explosioner överallt, och allt med en stor portion humor som fick mig direkt gråtfärdig ibland.”

Sämst film:

28 Weeks Later: ”Halva filmen består av långa utdragna svepande landskapsscenerier, och den andra halvan av fladdrig och alldeles för tajt filmad ”action” där man knappt ser ett skit av vad som händer.”

Alpha Dog: ”Stängde av efter c:a 40 minuter. Vem fan bryr sig om ett gäng jävla knarkare som bråkar med varann? Man har sett storyn tusen gånger förr. De är bara töntar som sabbar sina och andras liv och jag utgår ifrån att de dör allihop, det vore det enda rätta slutet.”

Grindhouse (Death Proof): ”Det är som om någon talanglös idiot försökt skriva Tarantino-dialog men inte kommit på nåt intressant att prata om. Sista tio minuterna rör det lite på sig, men det är too little, too late, och trots en halvinspirerad twist så är det en otroligt tråkig film.”

Hostel & Hostel: Part II: ”Hostel var skit. Hostel: Part II är ännu mer skit. Stoppa Eli Roth nu. Skriv till din lokala politiker.”

Halloween (2007): ”Kom tillbaka, Eli Roth, allt är förlåtet.”

The Fountain: ”Den är snygg och hyfsat intressant gjord, men den har inget att säga. Typ, döden är oundviklig och i jakten på evigt liv missar du själva livet. Oj, nu sabbade jag filmen för er – om ni inte har intellekt som en femåring och inte kände till den floskeln redan.”

Transformers: ”en stor, dum, klyschig, ospännande och direkt dålig film.”

Vacancy: ”Alltså, det börjar helt okej. Men det blir bara mer och mer överdrivet och osannolikt ju längre filmen går. Otaliga gånger skriker man åt karaktärerna att uppföra sig vettigt och bara springa därifrån”

Zodiac: ”Mördaren, som aldrig fångades, kallades liksom filmen för Zodiac, och nu vet ni hur filmen slutar så slipper ni nära 2½ timme av dramatiserat polisarbete.”

Bäst TV:

12 oz. Mouse: ”bland det bästa jag sett i hela mitt liv. Det tär på hjärnan att se på det, men det är fantastiskt. Det är hysteriskt roligt, det är fullständigt meningslöst och det kostade säkert nästan en femma att tillverka.”

Dexter: Säsong 2: ”I stort är Dexters andra säsong lika bra som den första, om än bara hälften så lång. Mitt största problem är att karaktären Lila är så irriterande. Jag har alltid problem med att orka se på folk som jag tycker är dumma i huvet (vilket är anledningen till att jag tokhatar The Office). Men Lila är högst nödvändig för berättelsen, utan henne skulle inte Dexters resa aldrig ens starta och det är ju den vi vill se.”

Heroes: Volym 1 & 2: ”Missa för fan inte Heroes. Det här är tv på absolut toppnivå.”

Psych – Säsong 1: ”En mycket rolig komediserie”

Suburban Shootout: ”en mycket underhållande, nattsvart actionkomedi”

The Lost Room: ”Det är ohyggligt bra. Det är roligt, spännande och min rädsla för att det hela skulle sluta på nåt fjantigt sätt visade sig vara obefogad.”

The Peter Serafinowicz Show: Säsong 1: ”I hans egen serie som precis visats på BBC antar han ett stort antal olika skepnader i en rad sketcher. Hans imitationer funkar inte alltid, men mängden bra inslag kompenserar mer än väl.”

Wonder Showzen: ”Varje avsnitt öppnar med texten: ”Warning: Wonder Showzen contains offensive, despicable content that is too controversional and too awesome for actual children. The stark, ugly, profound truths Wonder Showzen exposes may be soul-crushing to the weak of spirit. If you allow a child to watch this show, you are a bad parent or guardian.” och det är sällan en sån varningstext faktiskt levererar vad den lovar.”

Sämst TV:

Lost – Säsong 3: ”Skaparna av Lost är helt lost, Lost är lost, you have lost me. Jag tänker inte kolla på säsong 4. Typexempel av Hur Man Kör En Serie I Botten.”

Masters Of Science Fiction: ”Säkert jättebra för ungdomar som aldrig sett ett avsnitt av Outer Limits eller Twilight Zone, men för oss andra är det här tunt, billigt och bara jättegammalt.”

Tags: ,
1 Comment

One Response to “2007: The Avslutning”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Årtusendets bästa film, del 6: År 2005 Says:

    […] tre år blir enkla, för de har jag ju redan skrivit: 2006, 2007 och 2008. Visserligen har jag sett fler filmer från de åren i efterhand, men orka. Nu blir det till […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud